Λυκ πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Σφοδρές μάχες παρά την απόφαση του ΟΗΕ

Εικόνα του άρθρου Συρία: Σφοδρές μάχες παρά την απόφαση του ΟΗΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2018, 00:11
ΚΟΣΜΟΣ

Παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Συρία, οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται έστω και σε μικρότερη ένταση, ενώ εντατικοποιήθηκαν οι μάχες στο έδαφος.

Στην Ανατολική Γούτα, που βρίσκεται στο στόχαστρο του Μπασάρ αλ Άσαντ, έγιναν και σήμερα σφοδρές μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 13 άνδρες των φιλοκαθεστωτικών δυνάμεων και έξι της ανταρτικής οργάνωσης Τζάις αλ-Ισλάμ, μιας από τις σημαντικότερες στον τομέα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Σφοδρές μάχες διεξάγονται στον τομέα του Αλ-Μαρτζ, που αποτελεί ένα μέτωπο», διευκρίνισε ο επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι «η ένταση των αεροπορικών πληγμάτων μειώθηκε, όμως οι μάχες στο έδαφος επεκτάθηκαν».

Μετά από επτά ημέρες αεροπορικών επιδρομών και χερσαίων επιχειρήσεων εναντίον της Γούτα, έχουν σκοτωθεί 519 άμαχοι, εκ των οποίων περίπου οι 100 είναι παιδιά, υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


ΝΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Η Άγκυρα, από την πλευρά της, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του ΟΗΕ για μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στη Συρία, ωστόσο «παραμένει αποφασισμένη να πολεμήσει εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων που απειλούν την εδαφική και πολιτική ακεραιότητα της Συρίας».

Παράλληλα ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος, τον οποίο επικαλέστηκε το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, διαβεβαίωσε πως το αίτημα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός δεν θα έχει καμιά επίδραση στην επιχείρηση που διεξάγει η Τουρκία εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής YPG στον θύλακο του Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία.

«Εφόσον η επιχείρηση που διεξάγεται από την Τουρκία είναι μια επιχείρηση εναντίον της τρομοκρατίας, η απόφαση αυτή δεν θα έχει καμιά επίδραση σ' αυτή την επιχείρηση», δήλωσε ο αξιωματούχος αυτός που δεν κατονομάζεται.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back