Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οι Ρώσοι σκότωσαν «κατά λάθος» Τούρκους στρατιώτες

Εικόνα του άρθρου Συρία: Οι Ρώσοι σκότωσαν «κατά λάθος» Τούρκους στρατιώτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/02/2017, 21:07
ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν όταν ρωσικό αεροσκάφος έπληξε κατά λάθος στρατώνα τους κοντά στην πόλη αλ-Μπαμπ, στη βόρεια Συρία, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Τουρκικά μέσα μετέδωσαν πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του εξέφρασε τα συλληπτήρια του για τις απώλειες. Και οι δύο πλευρές κάνουν λόγο για δυστύχημα.

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν την συνεργασία τους για την αντιμετώπιση των τζιχαντιστών της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος».

Τουρκικά μέσα μεταδίδουν πως νωρίτερα συνομίλησαν τηλεφωνικά, τόσο οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων, όσο και οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών.

Ρωσία και Τουρκία είναι πλέον σύμμαχοι στη Συρία, καθώς μετά από παρατεταμένο εμπορικό και διπλωματικό «πόλεμο» ο κ. Ερντογάν απολογήθηκε για το περιστατικό στον κ. Πούτιν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου στη γείτονα χώρα.

Ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος τα τελευταία 24ωρα, με την κατάληψη στρατηγικής σημασίας υψωμάτων στα προάστια της πόλης.

Η Άγκυρα εντείνει τις επιχειρήσεις της κατά των τζιχαντιστών στην Συρία, σε μια προσπάθεια να δείξει στην διακυβέρνηση Τραμπ πως είναι αξιόπιστος εταίρος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back