ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Νέα εκεχειρία για την απομάκρυνση των ανταρτών

Εικόνα του άρθρου Συρία: Νέα εκεχειρία για την απομάκρυνση των ανταρτών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2016, 11:44
ΚΟΣΜΟΣ

Η νέα εκεχειρία στο Χαλέπι τέθηκε σε εφαρμογή νωρίς τα ξημερώματα.

Τη νέα συμφωνία για τη απομάκρυνση των ανταρτών ανακοίνωσε αξιωματικός του συριακού στρατού: «Υπήρξε συμφωνία για την απομάκρυνση των ανταρτών από το Χαλέπι. Οι προετοιμασίες βρίσκονται σε εξέλιξη»  διευκρίνισε ο αξιωματικός, τη στιγμή που υπάρχει ανάγκη για την απομάκρυνση τραυματιών και αμάχων από τον τελευταίο θύλακα της αντιπολίτευσης

Επιπλέον, εκπρόσωπος των ανταρτών δήλωσε ότι μια νέα εκεχειρία εφαρμόζεται στο Χαλέπι από τις 02:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα).

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι η πρώτη φάλαγγα ασθενών αρχίζει να μετακινείται από το ανατολικό προς το δυτικό Χαλέπι.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού δήλωσε ότι ζητήθηκε η συνδρομή της ίδιας, αλλά και της Συριακής Ερυθρής Ημισελήνου, στην επιχείρηση εξόδου των τραυματιών από το Χαλέπι, σύμφωνα με ανακοίνωση.

«Μια συμφωνία επιτεύχθηκε και μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η εφαρμογή της», δήλωσε χθες το βράδυ στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, ο Αμπντούλ Σαλάμ Αμντούλ Ραζάκ, ένας στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης Νουρ αλ Ντιν αλ Ζινκι .

Όπως τόνισε, η συμφωνία περιλαμβάνει την απομάκρυνση ανθρώπων από δύο χωριά που βρίσκονται υπό πολιορκία από δυνάμεις των ανταρτών στην επαρχία Ιντλίμπ, μια προϋπόθεση που έθεσε η πλευρά της συριακής κυβέρνησης για την επανέναρξη της συμφωνίας, η εφαρμογή της οποίας ανεστάλη χθες εν μέσω σφοδρών βομβαρδισμών στην πόλη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3