Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Η μεγάλη έξοδος των αμάχων

Εικόνα του άρθρου Συρία: Η μεγάλη έξοδος των αμάχων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/11/2016, 15:52
ΚΟΣΜΟΣ

Πάνω από 50.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από το ανατολικό Χαλέπι εξαιτίας των σφοδρών συγκρούσεων τις τελευταίες μέρες σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Από το σύνολο των εκτοπισμένων, τουλάχιστον 20.000 έχουν βρει καταφύγιο στο τμήμα του Χαλεπίου που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ 30.000 στον θύλακα της δεύτερης αυτής μεγαλύτερης πόλης της Συρίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κουρδικών δυνάμεων.

Η μαζική αυτή έξοδος προκλήθηκε έπειτα από το περασμένο Σαββατοκύριακο οπότε και εντατικοποιήθηκαν οι χερσαίες συγκρούσεις και οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί την ώρα που οι δυνάμεις του προέδρου Άσαντ προελαύνουν στις περιοχές των ανταρτών κι έχουν καταλάβει συνοικίες στο βόρειο Χαλέπι.

Αξιωματούχος των ανταρτών δήλωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις των διαφόρων παρατάξεων δεν πρόκειται να αποσυρθούν από το ανατολικό Χαλέπι.

«Έχει απορριφθεί η απόσυρση των παρατάξεων. Αυτή είναι η απόφαση των παρατάξεων. Τους μίλησα για ό,τι τέθηκε στο τραπέζι κι απάντησαν ότι δεν πρόκειται να αποσυρθούν κι άλλα πράγματα ενδεχομένως να συμβούν», δήλωσε στο Reuters από την Τουρκία όπου βρίσκεται ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της παράταξης Fastaqim που εδρεύει στο Χαλέπι, ο Ζακάρια Μαλαχίφτζι, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είχε εκτιμήσει χθες το βράδυ ότι ο αριθμός των εκτοπισμένων από το νότιο Χαλέπι τις τελευταίες 72 ώρες ανέρχονταν σε 20.000 διευκρινίζοντας ωστόσο ότι πρόκειται μόνο για εκτίμηση.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back