ΚΟΣΜΟΣ

Ο συριακός στρατός κατακτά το Χαλέπι

Εικόνα του άρθρου Ο συριακός στρατός κατακτά το Χαλέπι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2016, 16:06
ΚΟΣΜΟΣ

Ο συριακός στρατός προελαύνει πλέον προς το Χαλέπι. Μέσα στο Σαββατοκύριακο προχώρησε στην ανακατάληψη συνοικιών στα ανατολικά της πόλης, ανατρέποντας ουσιαστικά την ισορροπία δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Συρίας.

Πλέον οι αντάρτες έχουν χάσει τον έλεγχο ολόκληρου του βορειοανατολικού Χαλεπιού, καθώς ο στρατός έχει καταλάβει τις συνοικίες αλ Σάχουρ, Χαϊντριγέ και Σέιχ Χοντρ, ενώ οι κουρδικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη συνοικία Σέιχ Φάρες.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα της αντιπολίτευσης στο Χαλέπι από το 2012», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. «Η αντιπολίτευση έχει χάσει περισσότερο από το ένα τρίτο της περιοχής που έλεγχε στο Χαλέπι στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης» του συριακού στρατού, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σχεδόν 10.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το ανατολικό Χαλέπι. «Είναι η πρώτη έξοδος αυτού του μεγέθους από το ανατολικό Χαλέπι» εδώ και τέσσερα χρόνια, τόνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Η συριακή κρατική τηλεόραση μετέδωσε χθες εικόνες που έδειχναν μεγάλο αριθμό αμάχων να συγκεντρώνονται κοντά σε πράσινα λεωφορεία, τα οποία τους μετέφεραν μακριά από τη Μασάκεν Χανάνο.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, οι εκτοπισμένοι μεταφέρθηκαν «από τον στρατό σε ασφαλείς περιοχές».

Ο απολογισμός της επιχείρησης του συριακού στρατού στο ανατολικό Χαλέπι που ξεκίνησε πριν 13 ημέρες ανερχόταν χθες σε 225 αμάχους νεκρούς, εκ των οποίων 27 παιδιά.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back