Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Άμαχοι και αντάρτες εγκαταλείπουν το Χαλέπι

Εικόνα του άρθρου Συρία: Άμαχοι και αντάρτες εγκαταλείπουν το Χαλέπι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2016, 12:11
ΚΟΣΜΟΣ

Περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν το ανατολικό Χαλέπι τις τελευταίες 24 ώρες. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται και 3.000 αντάρτες, στο πλαίσιο της συμφωνίας τους με το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ

Περίπου 40 λεωφορεία και ασθενοφόρα μεταφέρουν τους πολίτες από την κατεστραμμένη πόλη στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας.

Η αποχώρηση των ανταρτών από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου συνεχίζεται, μεταδίδει στο μεταξύ το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο του υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Περίπου 50.000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους άμαχοι, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ανατολικό Χαλέπι, κατά την εκτίμηση που διατύπωσαν ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα και ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό. «Υπάρχουν 50.000 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 40.000 είναι άμαχοι, που είχαν την ατυχία να κατοικούν σε αυτό το τμήμα της πόλης. 

Οι υπόλοιποι είναι μαχητές, μεταξύ 1500 και 5000 και οι οικογένειές τους» δήλωσε ο  ο απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Γάλλο ΥΠΕΞ στο Παρίσι. «Χωρίς την επίτευξη μιας πολιτικής συμφωνίας ή (την εφαρμογή) μιας εκεχειρίας, το Ιντλίμπ θα είναι το επόμενο Χαλέπι» προειδοποίησε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κάνει χρήση όλων των διπλωματικών διαύλων για να ασκήσει πίεση ώστε να φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στο Χαλέπι και να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός από τη συριακή πόλη, είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ χθες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back