Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Ρόδο

Εικόνα του άρθρου Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Ρόδο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/08/2021, 17:24
ΕΛΛΑΔΑ

Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έχει επιφέρει σημαντικές καταστροφές στο φυσικό περιβάλλον του νησιού.

Λόγω των ανέμων που επικρατούν αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στην περιοχή της Ψίνθου, για την κατάσβεση του οποίου επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από εδάφους όσο και από αέρος.

Για προληπτικούς λόγους, όπως έγινε γνωστό, αποφασίστηκε να εκκενωθεί το χωριό της Ψίνθου. Παράλληλα, συνεχίζονται όλες οι προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς σε όλα τα μέτωπα. Τα άλλα δύο μέτωπα βρίσκονται στην περιοχή των Μαριτσών και στην περιοχή της Θολού.

Με κατεπείγον αίτημά τους προς τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος και ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης, ζητούν να κηρυχθούν σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας οι 7 από τις 10 Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου, για την αντιμετώπισης της εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης που διαμορφώθηκε εξαιτίας της εκδήλωσης ισχυρών πυρκαγιών, χθες Κυριακή 1η Αυγούστου.


Αποκατάσταση ηλεκτροδότησης

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε πριν λίγο την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Ρόδο και τη Χάλκη, ύστερα από τη γενική διακοπή που σημειώθηκε εξαιτίας της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες. Ο Διαχειριστής πραγματοποιεί παράλληλα επιθεωρήσεις των Γραμμών Μεταφοράς Υψηλής Τάσης, οι οποίες υπέστησαν σοβαρή καταπόνηση από τη φωτιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back