Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Συνέλαβαν τους Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη

Εικόνα του άρθρου Συνέλαβαν τους Κ. Σακκά και Μ. Σεϊσίδη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/08/2016, 17:20
ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθησαν στη Σπάρτη το απόγευμα της Πέμπτης, μετά από επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο Κώστας Σακκάς και ο Μάριος Σεϊσίδης. 

Συγκεκριμένα, άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν ένα αυτοκίνητο τύπου Golf, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία θεώρησαν ύποπτα και τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο. Τότε, ο οδηγός ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθησε άγρια καταδίωξη στους δρόμους της Σπάρτης. Σε κάποια στιγμή, οι Κ. Σακκάς και Μ. Σεϊσίδης κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, και προσπάθησαν να διαφύγουν τρέχοντας. Λίγο αργότερα, όμως, συνελήφθησαν.

Οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, ενώ οι δύο συλληφθέντες αρνήθηκαν να πουν ποιοι είναι. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, έπειτα από επίμονες ερωτήσεις των αστυνομικών, απάντησαν ότι δεν είναι άτομα του κοινού ποινικού δικαίου. Στη συνέχεια, κλήθηκε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας από την Αθήνα, το οποίο τούς ταυτοποίησε. Παράλληλα, διαπιστώθηκε, ότι το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν είχε κλαπεί, τον περασμένο Ιούνιο, από περιοχή της Αθήνας.

Ο πρώτος κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και είχε παραβιάσει τον Φεβρουάριο του 2014 τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί. 

Είχε αποφυλακιστεί τον Ιούλιο του 2013, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών και υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους, μετά από 31 μήνες κράτησης στις φυλακές Κορυδαλλού, και κατόπιν πολλών αντιδράσεων για τη συνέχιση της προσωρινής του κράτησης μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου 18μήνου.

Ο δεύτερος, που είναι μέλος των αντιεξουσιαστών «ληστών με τα μαύρα», αναζητείτο από την Αστυνομία εδώ και εννέα χρόνια. Το 2009, επί υπουργίας Μ. Χρυσοχοΐδη, είχε επικηρυχθεί, καθώς και δύο ακόμη «ληστές με τα μαύρα», για το ποσό των 600.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back