ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνέδριο «αυτοαναφορικό» ή ουσιαστικό;

Εικόνα του άρθρου Συνέδριο «αυτοαναφορικό» ή ουσιαστικό;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2017, 16:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από 30 Νοεμβρίου ως 2 Δεκεμβρίου, τα Γιάννενα θα φιλοξενήσουν το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Το θέμα του φετινού συνεδρίου είναι «Αλλάζουμε. Το Κράτος, τις ζωές μας, την Ελλάδα», μια υπόσχεση αλλαγής που τελευταία, τη δίνουν σχεδόν όλα τα κόμματα του πολιτικού σκηνικού. Πέραν όμως της αυτοαναφορικότητας του προέδρου της ΚΕΔΕ και στελέχους της ΝΔ Γιώργου Πατούλη και το αναμενόμενο αντιπολιτευτικό λόγο που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία της ένωσης, υπάρχουν και τα πραγματικά ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η τοπική αυτοδιοίκηση. Το συνέδριο θα ασχοληθεί με τις αλλαγές στον «Καλλικράτη», με κάποιες από τις οποίες, όπως την απλή αναλογική, έχει ήδη διαφωνήσει δημόσια ο κ. Πατούλης. Επίσης, θα συζητηθούν θέματα που απασχολούν το σύνολο των αιρετών της χώρας, όπως τα οικονομικά των δήμων, η ενίσχυση της καταστατικής θέσης των αιρετών και η τοπική ανάπτυξη. Στο συνέδριο αναμένεται να παραβρίσκεται και να χαιρετίσει ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης

Ένα από τα σημεία ενδιαφέροντος είναι η παρουσίαση των μελετών που εκπόνησε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) για λογαριασμό της ΚΕΔΕ για τα ευρωπαϊκά εκλογικά συστήματα και τη φορολογική αποκέντρωση. Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα και οι απαντήσεις που δόθηκαν στο ερωτηματολόγιο που απεύθυνε η ΚΕΔΕ στους αιρετούς της αυτοδιοίκησης, με αφορμή τη διεξαγωγή του.

Στο πρόγραμμα υπάρχει θεματική ενότητα που θα απευθύνεται σε διευθυντικά στελέχη δήμων, με στόχο τη συνεχή εκπαίδευση και κατάρτιση του προσωπικού των δήμων, ώστε να ανταποκρίνονται με επάρκεια στα καθήκοντά τους.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου:program synedrio (KEDE).pdf

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back