ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεδρίασε και… η κανονική επιτροπή

Εικόνα του άρθρου Συνεδρίασε και… η κανονική επιτροπή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2020, 19:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Αφού η δημοτική αρχή δέχθηκε κριτική αντιπολίτευσης και φορέων για την επιτροπή ανασυγκρότησης τουρισμού που δημιούργησε, κάλεσε σε συνεδρίαση και την… κανονική επιτροπή τουρισμού.

Η συνεδρίαση έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Την ίδια ώρα πάντως, το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ αναφέρει ότι δεν μπορεί να συνεδριάσει δια ζώσης, γιατί δεν υπάρχει αίθουσα.

Από την ανακοίνωση του Δήμου για το τι έγινε στην επιτροπή σήμερα, δεν προκύπτει κάτι ιδιαίτερο και διαφορετικό από αυτό που συζητήθηκε πριν από μια εβδομάδα, στην άλλη συνάντηση που έγινε και όπου ανακοινώθηκε ότι υπάρχει και η άλλη, «πιο ευέλικτη» επιτροπή.

Συζητήθηκαν προτάσεις για «επανεκκίνηση» του τουρισμού και συμμετείχαν οι εκπρόσωποι στο θεσμικό όργανο και εκπρόσωποι της Ένωσης Ξενοδόχων, του επισιτιστικού κλάδου και των γραφείων ταξιδίων.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Λώλης, ο οποίος ήταν παρών και στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας, τόνισε ότι η επιτροπή ανασυγκρότησης έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και δεν υποκαθιστά τη θεσμική επιτροπή.

Παρέθεσε επίσης κάποιες ενέργειες που έγιναν «ώστε τα Γιάννενα να περιλαμβάνονται στις τουριστικές προβολές του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού» και τόνισε ότι «οι ειδικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με την πανδημία απαιτούν ειδική αντιμετώπιση».

Ως πλεονεκτήματα, ο κ. Λώλης έθεσε «το υψηλό επίπεδο υγειονομικών υπηρεσιών όπως και η λειτουργία νοσοκομείου αναφοράς για τον Covid-19».

Είπε ακόμα ότι «προτεραιότητα υπό τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί αποτελεί ο οδικός τουρισμός, τόσο ο εσωτερικός όσο και από τις γειτονικές χώρες» και τέλος, επισημάνθηκε «η ανάγκη να τηρούνται απ’ όλους τα υγειονομικά πρωτόκολλα ώστε να μην υπάρξουν κρούσματα στην περιοχή το επόμενο διάστημα και να δημιουργηθούν οι καλύτερες συνθήκες ασφάλειας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back