Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνεδριακό ξεκίνημα για την «ιστορία της εργασίας»

Εικόνα του άρθρου Συνεδριακό ξεκίνημα για την «ιστορία της εργασίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2017, 00:26
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ξεκινάει αύριο, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το σημαντικό διεθνές συνέδριο οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας «Ιστορία της εργασίας: παραγωγή, αγορές, σχέσεις, πολιτικές (τέλος Μεσαίωνα-αρχές 21ου αι.)», το οποίο θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Μαΐου.

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει λοιπόν αύριο στις 18:00, στο στο αμφιθέατρο του συνεδριακού   κέντρου «Κάρολος Παπούλιας». Το πρόγραμμα της τελετής έναρξης περιλαμβάνει τους χαιρετισμούς, την ομιλία του ειδικού γραμματέα Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου Γιώργου Ιωαννίδη και τη διάλεξη του καθηγητή Marcel van der Linden.

Συγκεκριμένα, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης, ο αναπληρωτής καθηγητής και πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Χρήστος Σταυράκος, ο καθηγητής-διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία-Λαογραφία» Βασίλης Νιτσιάκος και η διευθύντρια ερευνών και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οικονομικής Ιστορίας Μαρία-Χριστίνα Χατζηιωάννου. Η κήρυξη της έναρξης εργασιών του συνεδρίου θα γίνει από τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκας.

Αμέσως μετά, ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Γιώργος Ιωαννίδης θα παρουσιάσει τις δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-2020 για νέους επιστήμονες. Η βραδιά θα κλείσει με τη διάλεξη του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ Marcel van der Linden. Ο καθηγητής Marcel van der Linden είναι ερευνητικός εταίρος στο Διεθνές Ινστιτούτο Κοινωνικής Ιστορίας του Άμστερνταμ του οποίου και διατέλεσε διευθυντής από το 2001 έως το 2014. Είναι ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Κοινωνικής Ιστορίας, μέλος της Ινδικής Εταιρείας για την Ιστορία της Εργασίας, συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ιστορία της Εργασίας (2013)  και του Διεθνούς Δικτύου για την Ιστορία της Εργασίας (2015).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back