Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση στην «Πίνδο»

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση στην «Πίνδο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/05/2020, 19:21
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της «Πίνδος» Ανδρέα Δημητρίου είχε η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, μαζί με τον πρώην βουλευτή Γιάννη Στέφο.

Συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα της πτηνοτροφίας, όπως προέκυψαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

«Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων και την εξεύρεση λύσεων ουσιαστικής υποστήριξης των συνεταιριστικών πτηνοτροφικών επιχειρήσεων» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κα Τζούφη παρουσίασε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για «απορρόφηση της ντόπιας πτηνοτροφικής παραγωγής από δημόσιες δομές (νοσοκομεία, σχολεία, στρατός), από επιδοτούμενα κοινωνικά παντοπωλεία, καθώς και από δομές κοινωνικής αλληλεγγύης και δομές προσφύγων».

Είπε επίσης ότι «οι συνεταιριστικές πτηνοτροφικές επιχειρήσεις πρέπει να ενταχθούν στο πρόγραμμα της μη επιστρεπτέας ενίσχυσης».

Ο κ. Στέφος από την πλευρά του μετέφερε την υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επεσήμανε πως «υπάρχουν κοστολογημένες και εφαρμόσιμες προτάσεις για την στήριξη του πτηνοτροφικού τομέα χωρίς, μέχρι στιγμής, να υπάρχει θετική ανταπόκριση από την πλευρά της κυβέρνησης».

Η κα Τζούφη μαζί με τους βουλευτές της Ηπείρου Κώστα Μπάρκα, Μάριο Κάτση και Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσαν αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν «πως η ζημιά για την Ήπειρο αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς εδώ παράγεται το 70% των προϊόντων της ελληνικής πτηνοτροφίας».

Επίσης, αποφασίστηκε η διενέργεια τηλεσύσκεψης τις ερχόμενες ημέρες, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της «Πίνδου»,  του Αγροτικού Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας, του τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, καθώς και βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back