ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η «Πίνδος» γιόρτασε τα 60 χρόνια της

Εικόνα του άρθρου Η «Πίνδος» γιόρτασε τα 60 χρόνια της
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2018, 17:48
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων «Πίνδος» ολοκλήρωσε τον εορτασμό της συμπλήρωσης των 60 χρόνων από την ίδρυση του, με εκδήλωση στο Grand Serai.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, οι βουλευτές Ιωαννίνων Γιάννης Στέφος και Γιάννης Καραγιάννης, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης και ο δήμαρχος Ιωαννιτών Θωμάς Μπέγκας. 

Ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ ιδρύθηκε το 1958, στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων, από 7 αγρότες που αποφάσισαν να ασχοληθούν με την πτηνοτροφία, για να εξασφαλίσουν ένα επιπλέον εισόδημα για τις οικογένειές τους. «60 χρόνια μετά, τα ορεινά κοτόπουλα 'Πίνδος' βρίσκονται σταθερά στην πρώτη θέση των προτιμήσεων των καταναλωτών, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%» αναφέρει η επιχείρηση και προσθέτει:  

«Μέσα από διαρκείς επενδύσεις στην αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του και τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού του, ο Συνεταιρισμός έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας. Με περισσότερα από 500 μέλη-πτηνοτρόφους, ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ στηρίζει ενεργά την απασχόληση στην Ήπειρο, μια από τις Περιφέρειες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε όλη την Ευρώπη, συντηρώντας, παράλληλα, πάνω από 1.000 θέσεις εργασία.  Η εντυπωσιακή πορεία που διαγράφει ο ΑΠΣΙ ΠΙΝΔΟΣ αποδεικνύει ότι το συνεταιριστικό μοντέλο μπορεί να αποτελέσει ένα ισχυρό όχημα ανάπτυξης για ολόκληρη τη χώρα. Το 2017 η παραγωγή του Συνεταιρισμού ξεπέρασε τα 35.000.000 κοτόπουλα και ο κύκλος εργασιών τα 240.000.000 ευρώ». 

Με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας της μονάδας του, ο συνεταιρισμός προχωρά στην υλοποίηση επενδύσεων, ύψους 20.000.000 ευρώ. Το νέο επενδυτικό πρόγραμμα, που αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2022, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατασκευή νέων γραμμών πτηνοσφαγείου, έτοιμων ψημένων προϊόντων και παραγωγής ζωοτροφών. 

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού Ανδρέας Δημητρίου, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε είναι η συνεταιριστική μας ταυτότητα. Το γεγονός ότι 500 και πλέον πτηνοτρόφοι ενώνουμε καθημερινά τις δυνάμεις μας σε μια κοινή προσπάθεια, μας διατηρεί σταθερά στην κορυφή της ελληνικής Πτηνοτροφίας και μας δίνει την πρώτη θέση στην καρδιά των καταναλωτών. Πιστεύουμε στη δυναμική που κρύβεται στην Ελλάδα, στις προοπτικές της Περιφέρειας, στις δυνατότητες του λαού μας. Για εμάς το μέλλον βρίσκεται στην ελληνική παραγωγή. Αυτό που χρειάζεται είναι όραμα, σχέδιο και κυρίως αγάπη για αυτό που κάνεις…  Δεσμευόμαστε και για τα επόμενα 60 χρόνια να συνεχίσουμε με τις ίδιες αρχές και αξίες, με το ίδιο πάθος αυτή την πορεία επιτυχίας. Το χρωστάμε στον τόπο μας, στους ανθρώπους μας, στην κοινωνία». 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back