Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση Μ. Ελισάφ με Φ. Φίλιο

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση Μ. Ελισάφ με Φ. Φίλιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/02/2019, 13:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Φίλιππα Φίλιο και εργαζόμενους συναντήθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και μέλη της παράταξης «Γιάννενα-Νέα Εποχή». Η συνάντηση έγινε «σε άριστο κλίμα» όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Τα ζητήματα που συζητήθηκαν, ήταν η αναγκαιότητα υπογραφής της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των αρμόδιων φορέων, με σκοπό τη διαφύλαξη του οικοσυστήματος της λίμνης και την αποκατάσταση και τη διατήρηση της οικολογικής ισορροπίας, η δημιουργία των απαιτούμενων εποπτικών μηχανισμών, όπως του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η προστασία του ευρύτερου περιβάλλοντος της λίμνης από τη ρύπανση και ησυμβολή της τοπικής κοινωνίας και των κοινωνικών φορέων στη διαχείριση του οικοσυστήματος της λίμνης.

Επισημάνθηκε ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της Παμβώτιδας πρέπει να είναι συνολική και όχι να στηρίζεται σε μεμονωμένες ή αποσπασματικές παρεμβάσεις, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα.

Ο κ. Ελισάφ χαρακτήρισε πολύ σημαντική την πρωτοβουλία του Φορέα για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο, την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο, για ένα συνολικό πρόγραμμα έργων στη λίμνη και την παραλίμνια περιοχή το οποίο θα προκύψει μέσα από την επεξεργασία που θα κάνει η ΜΟΔ.

Τον κ. Φίλιο αύριο θα επισκεφθεί και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Γκόντας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back