Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Συνάντηση για την ανεργία στην Κοζάνη

Εικόνα του άρθρου Συνάντηση για την ανεργία στην Κοζάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/03/2019, 19:02
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος, στην Κοζάνη.

Ο κ. Καρυπίδης ενημέρωσε τον κ. Ριζόπουλο για το ειδικό πρόγραμμα πρόσληψης 1.000 επιστημόνων που υπέβαλλε στο υπουργείο Εργασίας και εγκρίθηκε με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο κ. Ριζόπουλος από την άλλη, τόνισε μετά τη συνάντηση: «Κύριε Καρυπίδη στην Ήπειρο χάσαμε πάρα πολύ χρόνο με τα μικρά. Γι’ αυτό και ενώ εσείς με τις δικές σας πρωτοβουλίες ευελπιστείτε ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα ανέβετε αρκετές θέσεις στο δείκτη εργασίας εμείς δυστυχώς θα παραμένουμε στο τέλος για πολύ χρόνο αν συνεχίσουμε έτσι».

Αυτή βέβαια είναι η «ανάγνωση» των ποσοστών σε επίπεδο αποκεντρωμένης διοίκησης, καθώς στην τριμηνιαία καταγραφή που αφορά Περιφέρειες, η Ήπειρος είναι στη μέση περίπου του πίνακα και όχι στο τέλος, όπως διατείνεται ο κ. Ριζόπουλος. Το ποσοστό ανεργίας της βέβαια παραμένει μεγάλο.

Ο κ. Καυρπίδης από την πλευρά του, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της παράταξης Ριζόπουλου, τόνισε μεταξύ άλλων: «Οι θέσεις απασχόλησης στις υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας υφίστανται αλλά δεν είναι καλυμμένες. Υπάρχει ένα οργανόγραμμα που μιλάει για περισσότερους από 1.000 εργαζόμενους και εμείς αυτή τη στιγμή έχουμε 560. Άρα, αντιλαμβάνεστε ότι δεν υπήρχε το ανθρώπινο δυναμικό για να καλυφθούν αυτές οι θέσεις απασχόλησης που είναι θέσεις ευθύνης για να εξυπηρετηθεί ο πολίτης αλλά και ένα ευρύτερο σχέδιο για να μπορέσει να προχωρήσει η Περιφέρεια».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back