Oikonomou pisoi

Συμπόσιο στη Δωδώνη

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/09/2019, 16:42

Στο πλαίσιο του 3ου Διεθνούς Φεστιβάλ Δωδώνης, o Δήμος Δωδώνης, το Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης «S.H. Foulkes», η Περιφέρεια Ηπείρου, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Δωδώνης, διοργανώνουν, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνωντο 2ο Διεπιστημονικό Συμπόσιο Αρχαίας Δωδώνης στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Το θέμα του συμποσίου είναι: «Σύνδεση Αρχαίας Ελληνικής με την Ψυχαναλυτική και την Ομαδική-Αναλυτική σκέψη. Οι Ασυνείδητες Ομαδικές Δυναμικές στην Αρχαιότητα και σήμερα».

Οι εργασίες του Συμποσίου θα λάβουν χώρα στο Μαντείο Δωδώνης (στο ξενοδοχείο Πρυτανείο) αλλά και στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης. Επίτιμος ομιλητής θα είναι ο ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής και τέως πρόεδρος της  Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας Νικόλαος Τζαβάρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το επιστημονικό ενδιαφέρον θα εστιαστεί φέτος σε όμοιες και διαφορετικές μορφές ασυνείδητων ομαδικών δυναμικών και διεργασιών κατά την ελληνική αρχαιότητα και τη σημερινή εποχή. Για παράδειγμα, πώς ήταν οι σχέσεις δασκάλων και μαθητών τότε και τώρα;

 Το συμπόσιο είναι ανοιχτό στο κοινό, χωρίς κόστος συμμετοχής. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, τις ιστοσελίδες: www.dodoni.gr/symposium&www.ioaf.eu/dodoni-symposium.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back