Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 15-08-2019, 21:06
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για το 10ο συμπόσιο γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θ. Παπαγιάννης» στο Ελληνικό ετοιμάζονται ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και ο Όμιλος Φίλων του Μουσείου. Το συμπόσιο θα γίνει από 17 Αυγούστου έως 7 Σεπτεμβρίου, και σε αυτό θα συμμετάσχουν οι καλλιτέχνες Βασίλης Βασίλη, Altin Paceli, Luca Zuppelli, Fatos Shuli, Βασίλης Γκεσούλης, Θεόδωρος Παπαγιάννης και Ιορδάνης Ποιμενίδης.

Και φέτος δεν θα λείψουν οι παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αυτές έχουν ως εξής:

Σάββατο 17 Αυγούστου

18. 30 Λαϊκός αγώνας δρόμου, από το Μοναστήρι της Τσούκας ως το Μουσείο, με την επιμέλεια του προπονητή Γιάννη Δημ. Οικονόμου.
20.30 Ομιλία Ελευθέριου Γείτονα με θέμα: «Προτάσεις για την ανάπτυξη της Ηπείρου».
Τραγούδι με το πολυφωνικό συγκρότημα του Βαγγέλη Κώτσου.

Κυριακή 18 Αυγούστου

20:30 Ρεσιτάλ πιάνου και βιολιού από τη Δήμητρα Μαντζουράτου, τον Δημ. Σέντση και την Καλλιόπη Ρήγου.

Τετάρτη 21 Αυγούστου

20.30 Προβολή παράστασης σε βίντεο, του θεατρικού έργου «Ταρτούφος» του Μολιέρου (Σκηνοθεσία: Αγαμέμνων Χαρίτων), με την επιμέλεια του Ναπολέοντα Ροντογιάννη.

Πέμπτη 22 Αυγούστου

20.30 Αφήγηση παραμυθιών από τον Δημήτρη Αβούρη και παράσταση καραγκιόζη από τον Απόστολο Δομτζίδη του Θιάσου Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη».

Σάββατο 24 Αυγούστου

20.30 Προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ του Νίκου Παπακώστα «Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων».

Κυριακή 25 Αυγούστου

20.30 «Μουσικές  από  τον  κινηματαγράφο» με τον Κώστα Λεοντάρη στο βιολί, τη Σοφία Πατσιούρα στο ακορντεόν και τη Φένια Τσαρσιρλή στο πιάνο.

Τετάρτη 28 Αυγούστου

20.30 Ομιλία του φιλολόγου Σπύρου Εργολάβου και προβολή ντοκιμαντέρ για τους ηπειρώτες εθνικούς ευεργέτες

Σάββατο 31 Αυγούστου

20.30 Παρουσίαση του βιβλίου  με τίτλο «Οβιδιάνα» από τον Αντώνη Μακρυδημήτρη, καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και τον γλύπτη  Θεόδωρο Παπαγιάννη

21.30 Αφιέρωμα στην εφημερίδα «Η Φωνή του Ελληνικού», παρουσίαση της μελέτης της Εβίτας Θεοχάρη και βράβευση του Βασίλη Παπαϊωάννου για τη συμβολή του στην έκδοση της εφημερίδας.

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου

20.30 Ρεσιτάλ κιθάρας από τον Κων/νο Βρέλλη με έργα κλασικού ρεπερτορίου, στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου.

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου

20.30 Παρουσίαση βιβλίου και ομιλία του καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλη Νιτσιάκου με θέμα: «Κοινωνικές οικονομίες μικρής κλίμακας στην Ήπειρο».


* Φωτογραφία: Δημήτρης Κατσάνος/Τύπος Ιωαννίνων, από παλιότερη πολιτιστική εκδήλωση στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο Ελληνικό

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα