Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συμμετέχοντας στο δίκτυο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης

Εικόνα του άρθρου Συμμετέχοντας στο δίκτυο διαπολιτισμικής εκπαίδευσης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2021, 17:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με τη διευθύντρια Ελληνικών Διαπολιτισμικών Προγραμμάτων AFS,  Βάλια Παπαδημητρίου, συναντήθηκε στο γραφείο του ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ. Συμφώνησε μαζί της «την εδραίωση μιας μόνιμης συνεργασίας του Δήμου» με την AFS.

Το AFS Intercultural Programs (έτος ίδρυσης 1915) είναι ένας παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό δίκτυο με έδρα τη Νέα Υόρκη και δραστηριότητα-παραρτήματα σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την ιδρυτική του διακήρυξη, παρέχει διαπολιτισμικές δυνατότητες μάθησης, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπτύξουν τη γνώση, τις ικανότητές τους και την απαιτούμενη κατανόηση, «προκειμένου να γίνει ένας πιο δίκαιος και ειρηνικός κόσμος».

Στην Ελλάδα, προσφέρει τη δυνατότητα σε μαθητές να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγής σε διάφορες χώρες του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» (ΙΣΝ).

Ο Δήμος Ιωαννιτών αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι ο ίδιος, «όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ιωαννιτών προωθεί τη διαπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα» και ζητάει, σε αυτό το πλαίσιο, δράσεις και πρωτοβουλίες δικτύωσης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ήδη μαθητές της πόλης μας συμμετέχουν στα προγράμματα ανταλλαγής, καλλιεργώντας τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες του κόσμου».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back