Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στην αξιολόγηση»

Εικόνα του άρθρου «Συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στην αξιολόγηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/11/2019, 16:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΚΕ Ιωαννίνων, σε ανακοίνωσή του για τα τμήματα που δεν θα λειτουργήσουν, μετά από απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρει ότι «την ώρα που χιλιάδες φοιτητές βγαίνουν στο δρόμο, διεκδικώντας το δικαίωμά τους για δωρεάν φοιτητική μέριμνα, για πτυχία που δεν θα είναι κουρελόχαρτα, για την υπεράσπιση του ασύλου, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδίδονται σε άλλον έναν προσχηματικό καυγά».

Κατηγορεί τα δύο κόμματα για «συμφωνία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ στα κριτήρια αξιολόγησης των ΑΕΙ» και παράλληλες πολιτικές στάσεις.

Από τη μια, τον ΣΥΡΙΖΑ για κατ’ όνομα «πανεπιστημιοποιήσεις» των πρώην ΤΕΙ και την ίδρυση νέων τμημάτων «έχοντας σταθερά το βλέμμα στην αγορά, στα ζητούμενα του ΣΕΒ, των μεγάλων επιχειρήσεων».

Από την άλλη, τη ΝΔ που «στο όνομα της ανάπτυξης αναστέλλει προσωρινά τη λειτουργία αυτών των τμημάτων, για να εξασφαλίσει ότι ανταποκρίνονται στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό στους όρους κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων».

Σημειώνει τέλος πως «ούτε το άνοιγμα ούτε το κλείσιμο Τμημάτων σηματοδοτεί αντίστοιχα διεύρυνση ή συρρίκνωση της δημόσιας Παιδείας. Όταν την ίδια στιγμή γενικεύεται η αύξηση των διδάκτρων σε όλα τα μεταπτυχιακά, όταν η υπουργός παιδείας της ΝΔ εγκαινιάζει το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα με δίδακτρα, που ίδρυσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back