ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συλλυπητήρια για το θάνατο του Φ. Τσουμάνη

Εικόνα του άρθρου Συλλυπητήρια για το θάνατο του Φ. Τσουμάνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/06/2021, 17:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνεχίζονται τα συλλυπητήρια μηνύματα για το θάνατο του Φίλιππου Τσουμάνη. 

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, αναφέρει:

«Ο Φίλιππος, εξαίρετος επιστήμονας και αγωνιστής, με μεγάλη προσφορά στον τόπο του, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια, και με μεγάλη συμβολή στους αγώνες της Προοδευτικής Παράταξης για την Αλλαγή της χώρας, αφήνει πίσω του ένα σημαντικό αποτύπωμα ως παρακαταθήκη. Θα τον συνοδεύει πάντα η αναγνώριση της προσφοράς του και η αγάπη των φίλων και συντρόφων του. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη, τονίζει:

«Λυπούμαι βαθιά για την απώλεια του αγαπημένου μας συναδέλφου στην ιατρική και στην πολιτική, Φίλιππα Τσουμάνη.

Συμπορευτήκαμε μαζί από τα ‘πέτρινα’ χρόνια του ΕΣΥ, σε σημαντικές αλλά και σε δύσκολες ώρες και παρά τις υπαρκτές πολιτικές διαφωνίες μας, υπήρχε πάντα αμοιβαία εκτίμηση, κατανόηση και αλληλεγγύη. Συναντηθήκαμε ξανά σε άλλους ρόλους όταν, για πολλά χρόνια, διετέλεσε επικεφαλής των υπηρεσιών του ΟΚΠΑΠΑ. Η εμπειρία και η συνεισφορά του στην ανάπτυξη αυτών των υπηρεσιών στον τόπο μας, πολύτιμη και καθοριστική. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στα αγαπημένα του πρόσωπα».

Ο ΟΚΠΑΠΑ, στον οποίο ο εκλιπών είχε προεδρεύσει για χρόνια, αναφέρει:

«Ο Φίλιππoς Τσουμάνης υπήρξε σημαντικό στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης και ο ιδρυτής του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. και επί οκταετία πρόεδρός του, με την οργάνωση και λειτουργία πολλών κοινωνικών δομών που πρόσφεραν τεράστιο έργο στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Η προσφορά ήταν μεγάλη και η αναγνώριση του έργου του ήταν καθολική. Όλη η οικογένεια του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α. εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύζυγο, την κόρη και τους λοιπούς συγγενείς».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων σε ψήφισμά του, αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τη θλιβερή είδηση του θανάτου του  Δημοτικού Συμβούλου Ιωαννίνων Φίλιππου Τσουμάνη, ο οποίος υπηρέτησε την επιστήμη του με ήθος και ευαισθησία,  τις ιδέες του με ακατάβλητη αγωνιστικότητα και την κοινωνική πολιτική και τον Δήμο  με πάθος, ανιδιοτέλεια, συνέπεια και υπευθυνότητα,  συνήλθε εκτάκτως και αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην αγαπημένη του οικογένεια, να παραστεί στην κηδεία του και να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του, να διαθέσει χρηματικό ποσό για την ενίσχυση των κοινωνικών και προνοιακών δομών του Δήμου και να πραγματοποιηθεί η κηδεία του δημοτική δαπάνη».

Το ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων αναφέρει:

«Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την πολύπλευρη και δυναμική προσωπικότητά του. Η προσφορά του στην επιστήμη και τη δημόσια υγεία ως Ιατρός και η πορεία του στα κοινά τόσο ως Νομαρχιακός όσο και ως δημοτικός σύμβουλος παραμένει πολύτιμη παρακαταθήκη. Η ανιδιοτελής και συνεχής δοτικότητα, η αδιαπραγμάτευτη προοδευτικότητά του θα μείνουν ανεξίτηλα χαραγμένα μηνύματα στην μνήμη όλων μας. Η τελευταία μάχη με την ασθένεια αφήνει την πικρία του δυσαναπλήρωτου κενού στις καρδιές όλων μας».

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία:

«Ένας πολύ καλός φίλος, ένας εξαίρετος συνάδελφος, δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ιωαννιτών, ο Φίλιππος Τσουμάνης, από σήμερα δεν είναι πια ανάμεσα μας.  Πήρε το δρόμο για το μακρινό και χωρίς γυρισμό ταξίδι σκορπώντας την θλίψη στην αγαπημένη του οικογένεια πρώτα και σε ολόκληρη την Γιαννιώτικη κοινωνία, την οποία με συνέπεια υπηρέτησε από οποιαδήποτε μετερίζι βρέθηκε. Με πάθος δόθηκε στην ιατρική επιστήμη και στον χώρο της αυτοδιοίκησης μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του. Πρωτοπόρος με ότι καταπιάστηκε αφήνοντας το στίγμα απο όπου κι αν πέρασε. Υπηρετήσαμε μαζί επί πολλά χρόνια τον θεσμό της αυτοδιοίκησης από διαφορετικές παρατάξεις αλλά πάντα με κοινό στόχο που δεν ήταν άλλος από το κοινό καλό των πολιτών της πρωτεύουσας της Ηπείρου. Μέχρι την τελευταία  του στιγμή επιδίωκε να είναι δίπλα στους πολίτες, που είχαν την ανάγκη της φροντίδας του φορέα, που για πολλά χρόνια υπηρέτησε και ο λόγος για τον ΟΚΠΑΠΑ, ο οποίος ήταν ο φορέας του δήμου που είχε την ευθύνη κυρίως της κοινωνικής προσφοράς».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back