Σύλλογος Μαιών/Μαιευτών: Ο πολυδιάστατος ρόλος

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/05/2023, 13:35

Παγκόσμια Ημέρα της Μαίας η σημερινή (5 Μαΐου) με τον Σύλλογο Μαιών/Μαιευτών Ιωαννίνων να ετοιμάζει ενημερωτική εκδήλωση για τις 31 Μαΐου.

Η εκδήλωση θα έχει θέμα «Αντιμέτωποι με την προωρότητα: επιπτώσεις και συνέπειες για το νεογνό και την οικογένεια».

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει ότι η σημερινή παγκόσμια ημέρα δίνει την ευκαιρία ανάδειξης του πολυδιάστατου ρόλου της μαίας/μαιευτή.

«Οι μαίες/μαιευτές λόγω της εκπαίδευσης τους έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες στη μαιευτική, νεογνολογία, κοινωνικές επιστήμες, δημόσια υγεία και δεοντολογία, οι οποίες αποτελούν τη βάση υψηλής ποιότητας, πολιτισμικά ευαίσθητης και κατάλληλης φροντίδας για τις γυναίκες, τα νεογνά και τις οικογένειες αναπαραγωγικής ηλικίας. Η γυναίκα οφείλει και πρέπει να διεκδικήσει την καλύτερη φροντίδα σε όλες τις φάσεις της ζωής της. Οι μαίες/μαιευτές ως επαγγελματίες υγείας επιδιώκουμε ακριβώς αυτό και θα είμαστε εκεί για να το διεκδικήσουμε. Παροτρύνουμε την εκάστοτε κυβέρνηση να επενδύσει στη/στον μαία/μαιευτή για θωρακίσει έτσι όσο το δυνατόν περισσότερο την υγεία της γυναίκας, τη μητρότητα, αλλά και το νεογνό» τονίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back