Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύλλογος εργαζόμενων κατά Δήμου Ζίτσας

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος εργαζόμενων κατά Δήμου Ζίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/07/2020, 12:40
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει την απόλυση σχολικών καθαριστριών από τον Δήμο Ζίτσας.

Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι οι καθαρίστριες του Δήμου Ζίτσας, «δούλευαν μέχρι σήμερα χωρίς να τους παρασχεθούν Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ), χωρίς ενημέρωση για τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ. Αντί να προχωρήσει σε εκπαιδεύσεις και παροχή των ΜΑΠ που προβλέπονται τόσο για την καθημερινή εργασία όσο και για την προστασία απ τον κορωνοϊό» και ότι  «αντί να γίνουν προσπάθειες για μετατροπή των συμβάσεών τους σε ΙΔΑΧ, η δημοτική αρχή προχωρά σε απολύσεις και επαναπροκήρυξη των θέσεων λες και πρόκειται για καμία καλοπληρωμένη θέση μεγαλοστελέχους».

Καταγγέλλει επίσης ότι έτσι «δίνει το σήμα στις βιομηχανίες της περιοχής να μην τηρούν κανένα μέτρο προστασίας της υγείας των εργατών, να εμπεδώνουν την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς».

Ο σύλλογος προσθέτει ότι η απόλυση των καθαριστριών «εν αναμονή του 2ου κύματος πανδημίας και να επιδοθεί σε έναν αγώνα εξαθλίωσης προκηρύσσοντας εκ νέου θέσεις κακοπληρωμένης μισοδουλειάς χωρίς δικαιώματα δεν είναι μόνο απαράδεκτη ηθικά, αλλά και επικίνδυνη για την υγεία των καθηγητών και των μαθητών του Δήμου Ζίτσας» και καλεί τη δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απόφαση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3