ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Σύλλογος ΔΕΠ Ιωαννίνων: «Το Πολυτεχνείο, ανάγκη μαζικών αγώνων»

Εικόνα του άρθρου Σύλλογος ΔΕΠ Ιωαννίνων: «Το Πολυτεχνείο, ανάγκη μαζικών αγώνων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/11/2023, 13:14
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο Σύλλογος ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην ανακοίνωσή του για τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, σημειώνει ότι το μήνυμα, το αίτημα, αλλά και ο τρόπος, είναι ξανά επίκαιρα και αναγκαία.

Ο σύλλογος καλεί σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις μνήμης στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (17.00) και στην πορεία (18.00) της Παρασκευής 17 Νοεμβρίου.

Σημειώνει δε:

«Η εξέγερση των φοιτητών της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και των Ιωαννίνων τον Νοέμβρη του 1973 στάθηκε η κορυφαία στιγμή της αντίστασης του ελληνικού λαού ενάντια στην χούντα των συνταγματαρχών. Υπήρξε ο συλλογικός εκφραστής του δικαιώματος ανυπακοής στην ανελευθερία που είχε επιβληθεί από τον Απρίλιο του 1967 και σηματοδότησε την πορεία του τόπου τα επόμενα χρόνια» σημειώνει.

Προσθέτει δε ότι το αίτημα για «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει ζωντανό και επίκαιρο, σε αγώνες κατά των πολιτικών «που οδηγούν στην αβάσταχτη φτωχοποίηση του λαού», κατά της περιστολής και απαξίωσης του δημόσιου πανεπιστημίου «με την υιοθέτηση ενός αντιδημοκρατικού και συγκεντρωτικού μοντέλου διοίκησης των ΑΕΙ και με την μεθοδευμένη προσπάθεια παράκαμψης της συνταγματικής προστασίας που διασφαλίζει τον δωρεάν και δημόσιο χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» αλλά και «κατά της οποιασδήποτε εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή και υπέρ του δικαιώματος των Παλαιστινίων στην ελευθερία, εντός ενός ανεξάρτητου και ενιαίου κράτους που θα επιτρέπει την ειρηνική συμβίωση με τον ισραηλινό λαό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back