ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Σύγκλητος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Διαδικτυακή εξεταστική

Εικόνα του άρθρου Σύγκλητος Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: Διαδικτυακή εξεταστική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2024, 07:59
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ενώ οι καταλήψεις συνεχίζονται και καθηγητές (και) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων υπογράφουν κείμενο κατά των διαδικτυακών εξετάσεων, η σύγκλητος αποφάσισε η χειμερινή εξεταστική να γίνει διαδικτυακα, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στην επίσημη απόφασή της, η σύγκλητος αναφέρει ότι «αναγνωρίζει το δικαίωμα των φοιτητών και των φοιτητριών μας να αγωνίζονται για το μέλλον της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα μας», αλλά και «εκφράζει όμως και τον έντονο προβληματισμό της για το γεγονός ότι μερικές μορφές φοιτητικού αγώνα, που εκφράζονται με το κλείσιμο πανεπιστημιακών τμημάτων, αναστολή της εξεταστικής περιόδου προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων και ενίοτε με την παρεμπόδιση του ερευνητικού έργου, βάλλουν κατά του Δημόσιου Πανεπιστημίου».

Ως εκ τούτου, αποφασίζει να κάνει τις εξετάσεις διαδικτυακά, δίνοντας τις σχετικές οδηγίες. Οι εξετάσεις θα γίνουν διαδικτυακά όπου δεν είναι εφικτές δια ζώσης, το πανεπιστήμιο δηλώνει ότι έχει τα απαραίτητα μέσα (δίνει και σχετικές οδηγίες εδώ) και συγκροτεί Επιτροπή Υποστήριξης Εξ Αποστάσεως Εξετάσεων που θα φροντίσει για τη διαδικασία.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back