ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συγκέντρωση για τη μέρα της γυναίκας

Εικόνα του άρθρου Συγκέντρωση για τη μέρα της γυναίκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2021, 12:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων καλεί συγκέντρωση τη Δευτέρα 8 Μαρτίου στις 13.00 στην κεντρική πλατεία, με στάση εργασίας παράλληλα.

«8 Μαρτίου 2021, Ελλάδα... οι γυναίκες συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, την πολιτική ζωή, συνεχίζουν να είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, συνεχίζουν να είναι πιο εκτεθειμένες σε όλες τις μορφές βίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή της και συμπληρώνει ότι

«Οι αποκαλύψεις μέσω του ελληνικού #Metoo αναδεικνύουν τις σεξιστικές διακρίσεις και την έμφυλη βία που δυστυχώς αποτελούν ‘κανονικότητα’ για τις γυναίκες και τα άτομα που δεν επιλέγουν τις ‘παραδοσιακές’ σεξουαλικές κατευθύνσεις».                                                                                                                         

Καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί επέλεξε να καταργήσει τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και να συγχωνεύσει τις πολιτικές για την ισότητα με τις πολιτικές για την οικογένεια και το δημογραφικό.

«Πρόκειται για μία συνειδητή αντιστροφή του στόχου της Ισότητας των Φύλων, μια επικίνδυνη οπισθοδρόμηση που συνδέει μονοσήμαντα τις γυναίκες με τον αναπαραγωγικό τους ρόλο και όλα τα στερεότυπα που έχουν συνδεθεί με το ρόλο αυτό».                                                                                                          

Καταλήγει ζητώντας μεταξύ άλλων «Καμία ανοχή στην παρενόχληση, στη βία και στην αυθαιρεσία στους εργασιακούς χώρους. Να προβλεφθούν στις συλλογικές συμβάσεις διατάξεις για την προστασία των εργαζομένων από την σεξουαλική παρενόχληση και την κακοποίηση. Άμεση δικαίωση σε περιστατικά σεξιστικών, εργοδοτικών αυθαιρεσιών, ηθικής και ψυχολογικής παρενόχλησης (mobbing) στους εργασιακούς χώρους. Καμία ανοχή στην κουλτούρα του βιασμού. Νομική αναγνώριση της γυναικοκτονίας».

Καθώς επίσης και: Υποστήριξη και ενδυνάμωση των γονιών, μόνιμα και σταθερά επιδόματα, που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των φτωχών οικογενειών, δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης των μικρών παιδιών. Ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.                                                                                                                         

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back