Σχολικές καθαρίστριες: «Δικαιούμαστε άδεια τις γιορτές»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/12/2021, 15:58

Η Επιτροπή Αγώνα Σχολικών Καθαριστριών Ιωαννίνων καταγγέλλει το τμήμα Παιδείας του Δήμου Ιωαννιτών για «απόκρυψη δικαιωμάτων».

Στην πράξη, οι καθαρίστριες διευκρινίζουν ότι έχουν δικαίωμα κανονικής άδειας μέσα στις γιορτές και όχι, όπως αρχικά ο Δήμος ενημέρωσε τις σχολικές μονάδες ότι οι σχολικές καθαρίστριες θα πρέπει να πάρουν, όσες έχουν υπόλοιπο, την άδειά τους μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, από 24/12 ως 4/1.

Ο λόγος ήταν ότι ο Δήμος ζήτησε από τις καθαρίστριες να εργαστούν δύο μέρες νωρίτερα του ανοίγματος των σχολείων, ώστε να είναι έτοιμες οι μονάδες. Οι καθαρίστριες απευθύνθηκαν στον Δήμο και υπενθύμισαν ότι δικαιούνται άδεια τις γιορτές και πρότειναν, «να γίνει γενική καθαριότητα πριν το άνοιγμα των σχολείων από τις διακοπές των Χριστουγέννων αρκεί οι συγκεκριμένες ημέρες να μας αποδοθούν ως άδεια σε επόμενο χρονικό διάστημα μέσα στη 10μηνη σύμβαση που έχουμε υπογράψει».

Τελικά, μετά από διευκρινίσεις από το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος έστειλε δεύτερο έγγραφο στα σχολεία που δικαιώνει τις καθαρίστριες.

Η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «παλεύουμε για την υγεία των παιδιών μέσα στις σχολικές μονάδες, για αυτό χρειάζεται να είμαστε δυνατές και υγιείς, για αυτό χρειάζεται να υπάρχουν και οι άδειες για να μπορούμε να ξεκουραζόμαστε... Όλους αυτούς τους μήνες έχουμε ξεπεράσει τους εαυτούς μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back