δεη πισω
ΕΛΛΑΔΑ

Σχολεία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας

Εικόνα του άρθρου Σχολεία: Υποχρεωτική η χρήση μάσκας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/09/2020, 21:56
ΕΛΛΑΔΑ

Υποχρεωτική θα είναι για μαθητές και εκπαιδευτικούς η χρήση μάσκας στα σχολεία, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Υγείας και Παιδείας, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορά τη λειτουργία των σχολείων και των εκπαιδευτικών δομών.

Ειδικότερα η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς και σε περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του ως προς την υποχρεωτική χρήση μάσκας, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη σχολική τάξη και λαμβάνει απουσία.

Στην περίπτωση που ο μαθητής είναι μικρής ηλικίας, θα παραμένει σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή του από τους κηδεμόνες του. Κατά την άφιξη των κηδεμόνων, η ΚΥΑ προβλέπει ότι θα επισημαίνονται προς τους γονείς και τον μαθητή η χρησιμότητα και η αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας.

Όσον αφορά τις μικρές ηλικίες (4-10 χρονών) θα υπάρχει κάποια ευελιξία και επιείκεια στις περιπτώσεις μη χρήσης μάσκας. Όπως έχει επανειλημμένως τονιστεί από την ηγεσία του υπουργείου, στους μαθητές του νηπιαγωγείου και των τριών πρώτων τάξεων του δημοτικού, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και εξοικείωση με την ενδεδειγμένη χρήση μάσκας.

Ολόκληρη η ΚΥΑ+ΥΠΑΙΘ_ΦΕΚ+Β+3780.pdf

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back