ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Σχεδία»: Καλύτερα τα πράγματα

Εικόνα του άρθρου «Σχεδία»: Καλύτερα τα πράγματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2018, 02:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο απολογισμός της «Σχεδίας» για φέτος, είναι θετικός. Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα κατά των ναρκωτικών, οι Στέφανος Τζιμογιάννης και Βασίλης Κούτρας έκαναν ένα μικρό απολογισμό για την πορεία και τις δράσεις του συμβουλευτικού σταθμού. «Η Σχεδία αποτέλεσε πρότυπο για τους 75 σταθμούς σε όλη τη χώρα-το έργο του κέντρου είναι τεράστιο» είπε ο κ. Τζιμογιάννης. Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των υπαλλήλων που ζητούν αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του οργανισμού, είπε ότι «είναι αντιφατικό το αίτημά τους με το έργο που γίνεται», διερωτώμενος ρητορικά αν πρέπει «να αλλάξουμε το μοντέλο που αποδίδει».

Ο κ. Κούτρας από την άλλη παρέθεσε κάποια στοιχεία σχετικά με τις δράσεις της «Σχεδίας», τονίζοντας ότι έχει μεγάλη σημασία ο ρόλος των γονιών, από μικρή ηλικία των παιδιών. «Φέτος δεν είχαμε αύξηση χρήσης ουσιών. Είναι σημαντικό αυτό, γιατί σε καιρούς κρίσης συνήθως ανεβαίνουν τα ποσοστά» είπε ο κ. Κούτρας. Επίσης, πέφτει το ποσοστό καπνίσματος στις μικρές ηλικίες και στα επίπεδα αλκοόλ. Ακόμα, το 2017 ήταν λιγότερα τα εξαρτημένα από ηρωίνη άτομα. «Πρέπει να μετρήσουμε αν αυτό οφείλεται στην πρόληψη» τόνισε, προσθέτοντας τους κρισιακούς λόγους (έλλειψη πόρων κ.λπ) για την κάμψη.

Το προηγούμενο έτος η «Σχεδία» οργάνωσε εκπαιδευτικές δράσεις που παρακολούθησαν 571 εκπαιδευτικοί και 5.786 μαθητές Πρωτοβάθμιας, 258 εκπαιδευτικοί και 5.781 μαθητές Δευτεροβάθμιας, καθώς επίσης και 1.302 γονείς παιδιών στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και 520 στη Δευτεροβάθμια.  

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back