Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Ολυμπιακή αποστολή της Σουηδίας επιλέγει Σύβοτα

Εικόνα του άρθρου Η Ολυμπιακή αποστολή της Σουηδίας επιλέγει Σύβοτα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2020, 18:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ολυμπιακή αποστολή της Σουηδίας θα προετοιμαστεί στην Ήπειρο, τον προσεχή Μάιο.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, υποδέχθηκε στο γραφείο του τον CEO της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας, Πέτερ Ρέινεμπο (επιχειρησιακός υπεύθυνος) και τη Νίνα Χορνγουολ, εμπορική διευθύντρια της Apollo, η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση της φιλοξενίας της σουηδικής αποστολής.

Υπενθυμίζεται ότι οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο, μετατέθηκαν του χρόνου το καλοκαίρι, λόγω πανδημίας.

Οι επισκέπτες ενημέρωσαν τον κ. Καχριμάνη για το σχεδιασμό τους, αλλά και για τον προγραμματισμό της Apollo σχετικά με την Ήπειρο, την επόμενη τουριστική περίοδο.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι «είναι μεγάλη τιμή που ήλθε να μας δει από κοντά» ο κ. Ρέινεμπο και πρόσθεσε ότι «στα παραθαλάσσια έβαλε άριστα, να δούμε τι θα  πει με τα ορεινά».

Ο κ. Καχριμάνης ενημέρωσε τον κ. Ρέινεμπο για τα μονοπάτια του Epirus Trail από το Γράμμο μέχρι τα Τζουμέρκα και πρόσθεσε ότι «η Apollo που μέχρι σήμερα δούλευε κυρίως με τη θάλασσα, θα ασχοληθεί με όλη την περιοχή της Ηπείρου». Επίσης, την ευχαρίστησε για τις «7-8 πτήσεις τη βδομάδα» που έφερνε στην περιοχή, όπως είπε.

Ο κ. Ρέινεμπο από την πλευρά του τόνισε ότι βρήκαν ένα ιδανικό μέρος- στα Σύβοτα- για την προετοιμασία της Ολυμπιακής Ομάδας. «Νομίζω ότι εμείς σαν Ολυμπιακή Επιτροπή μπορεί να  γίνουμε μια γέφυρα μεταξύ Ελλάδος και Σκανδιναβίας για να διαφημίσουμε την περιοχή και μετά το καμπ του προσεχούς Μαΐου. Νιώθουμε ότι η περιοχή θέλει να υποστηρίξει αυτό που θέλουμε εμείς».

Πρόσθεσε ότι  «η ξεκάθαρη τάση που βλέπουμε - συνέχισε – είναι ότι ο κόσμος θέλει πια να  ζήσει, να κάνει  δραστηριότητες, να κάνει αθλητισμό και εσείς έχετε μια περιουσία εδώ που ταιριάζει με το καινούργιο Life style. Και αυτό θα το επεξεργαστούμε μαζί»

Η κα Χόρνγουολ είπε μεταξύ άλλων: «Σήμερα η Ήπειρος είναι για μας  ο 3ος πιο μεγάλος προορισμός  της χώρας, μετά την Κρήτη και τη Ρόδο. Νοιώθω μεγάλη χαρά και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν μια απασχόληση στον τουρισμό  και ιδιαίτερα τον κ. Καχριμάνη που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ, την  Περιφέρεια, τους  Δήμους  και τον κ. Ζυγούρη που μας αντιπροσωπεύει στην περιοχή». Πρόσθεσε ότι χάρη στη συνεργασία σε διάστημα πέντε χρόνων οι τουρίστες που μετέφερε η APOLLO στην Ήπειρο από 12.000 έφτασαν σχεδόν τους 50.000, ενώ συνεργάζεται με 70 ξενοδοχεία στην Ήπειρο.

«Συνεχίζουμε να χτίζουμε στον τουρισμό και θα συνδυάσουμε  παραλίες με τα ορεινά μέρη. Το επόμενο βήμα μας είναι να χτίσουμε  ένα καινούργιο πελατολόγιο με αθλητές οι οποίοι μπορούν να έρθουν στις άκρες της σεζόν».

Πρόσθεσε ότι, στη νέα τουριστική περίοδο, η εταιρία προγραμματίζει τις ίδιες περίπου πτήσεις με αυτές του 2019 για Ιωάννινα- Πρέβεζα, εφόσον βρεθεί λύση για την πανδημία και ότι εκτός από από Δανία, Σουηδία, Φινλανδία, Νορβηγία, θα φέρει επιπλέον Γερμανούς και Άγγλους τουρίστες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back