Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: «Τρεις βδομάδες κώφευαν»

Εικόνα του άρθρου Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών: «Τρεις βδομάδες κώφευαν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/02/2021, 13:48
ΕΛΛΑΔΑ

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, με μια ιδιαίτερα αιχμηρή και ακριβή στις διατυπώσεις και τις περιγραφές ανακοίνωσή του, κατηγορεί ευθέως την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «κώφευαν», παρά τις καταγγελίες, εδώ και τρεις εβδομάδες:

«…κρύβονταν και έκαναν υπογείως τα πάντα για να αποπροσανατολίσουν, ελπίζοντας πως η κορωνίδα αυτών των υποθέσεων, η υπόθεση της παιδεραστίας και του πιθανού κυκλώματος πίσω από αυτήν, απλά θα παραγραφεί, όπως άλλωστε και η ανάλογη υπόθεση του συμβούλου του πρωθυπουργού Νίκου Γεωργιάδη» καταγγέλλει το ΣΕΗ μεταξύ άλλων.

Κατηγορεί επίσης την κα Μενδώνη ότι στις δηλώσεις της «την είδαμε να πετά λάσπη στον ανεμιστήρα. Να διαβάζει κριτικές και δηλώσεις, να κατηγορεί άλλους ηθοποιούς και η ίδια να αποποείται οποιασδήποτε ευθύνης. Σε μια εντυπωσιακά κακοστημένη προσπάθεια να πάρει κι άλλους μαζί της, κατηγόρησε σύσσωμο τον καλλιτεχνικό κόσμο ότι σιώπησε μπροστά στην (με πολιτικές πλάτες) ταχεία ανέλιξη του καταγγελλόμενου στην διεύθυνση του Εθνικού μας θεάτρου».

Ενδιαφέρον επίσης είναι το ερώτημα, σχετικά με το πόσο γνώριζαν ή όχι τον κ. Λιγνάδη προσωπικά, ο πρωθυπουργός και η υπουργός, με την κα Μενδώνη να διατείνεται ότι δεν τον γνώριζαν. «Τότε γιατί τον διόρισαν; Γιατί αυτόν έναντι οποιουδήποτε άλλου; Ποιος εισηγήθηκε τον απευθείας διορισμό του; Γιατί τον διόρισε, επίσης, με απόφασή της μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης του ‘Όλη η Ελλάδα, Ένας πολιτισμός 2020’; Γιατί τον διόρισε, επίσης με απόφασή της, μέλος της Επιτροπής Αξιολόγησης των επιχορηγήσεων για το Ελεύθερο Θέατρο (πλην ΑΜΚΕ); Γιατί τον κάλεσε το 2014 να κάνει αμισθί το σπικάζ του βίντεο για το ΕΣΠΑ παραγωγής του ΥΠΠΟ, όταν ήταν Γενική Γραμματέας του; Γιατί, την ίδια στιγμή, στη φετινή σύνθεση της επιτροπής ‘ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ’ συμμετέχει - χωρίς ψήφο - η σύμβουλος της Υπουργού; Ποια ήταν άραγε η εισήγηση της ίδιας συμβούλου κατά τον διορισμό του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή;». Ερωτήσεις που θα έχουν λογικά ενδιαφέρουσες απαντήσεις…

Όλη η ανακοίνωση είναι εδώ:


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back