ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Στριμωγμένη» επιστροφή στο πανεπιστήμιο

Εικόνα του άρθρου «Στριμωγμένη» επιστροφή στο πανεπιστήμιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/10/2021, 10:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ακαδημαϊκό εξάμηνο ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ωστόσο φαίνεται πως αρκετά από τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν μπορούν να εφαρμοστούν όπως ακριβώς καταρτίστηκαν.

Για παράδειγμα, η Πανσπουδαστική καταγγέλλει ότι το 2ο έτος του Μηχανικών Επιστήμης Υλικών έκαναν το μάθημα της Χημικής Θερμοδυναμικής στην αίθουσα του καινούργιου κτιρίου του τμήματος, σε μικρή αίθουσα με το αποτέλεσμα να απεικονίζεται στις φωτογραφίες.

Αρκετοί-ες ήταν όρθιοι ή στο πάτωμα, ενώ ήδη, είχαν μεταφερθεί τρεις φορές για να βρεθεί αίθουσα, καθώς στις υπόλοιπες γίνονταν άλλα μαθήματα.

Την ίδια στιγμή, στο νέο κτίριο του ΒΕΤ, το οποίο είναι κατασκευασμένο με σύγχρονες ενεργειακές προδιαγραφές, ο αερισμός χώρων είναι πρακτικά αδύνατος, ακριβώς λόγω των προδιαγραφών κατασκευής.

Η Πανσπουδαστική, σε ό,τι αφορά το ΜΕΥ, καταγγέλλει ότι έχουν αγνοηθεί πλήρως τα αιτήματα των φοιτητών για τα πρωτόκολλα ασφαλείας στα μαθήματα και ότι δεν αξιοποιείται η «τεράστια ακίνητη περιουσία» του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για να γίνουν ξεχωριστά τμήματα. Καλεί δε κινητοποίηση στις 9.30 το πρωί σήμερα, στο Μεταβατικό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back