ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στρατόπεδο Βελισσαρίου: Τι και πώς για το «όχι»

Εικόνα του άρθρου Στρατόπεδο Βελισσαρίου: Τι και πώς για το «όχι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2021, 17:05
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν από λίγο καιρό, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ανακοίνωσε: «Δυστυχώς έχουμε την οριστική απάντηση της κυβέρνησης ότι το στρατόπεδο, ως ένα από τα ενεργά στρατόπεδα της χώρας δεν μπορεί να παραχωρηθεί. Ήταν από τα πρώτα αιτήματα που είχα θέσει στον πρωθυπουργό, ακολούθησαν συζητήσεις με το υπουργείο Άμυνας και η απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να παραχωρηθεί».

Η ανακοίνωση αυτή για το σημαντικό αυτό ζήτημα, το οποίο αποτελούσε διαχρονικό αίτημα του Δήμου Ιωαννιτών, όχι σε κάποια συνέντευξη Τύπου αλλά στο περιθώριο δηλώσεων με αφορμή έναν καθαρισμό του πάρκου Πυρσινέλλα αλλά και την πρόταση ανάπλασης του πάρκου.

Επικαλούμενη αυτές τις δηλώσεις του δημάρχου στον τοπικό Τύπο, η παράταξη «Ιωάννινα_2023» με επικεφαλής την Τατιάνα Καλογιάννη απέστειλε σήμερα έγγραφο στον κ. Ελισάφ ζητώντας στοιχεία για να έχει «ακριβή ενημέρωση», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι για το «όχι» του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν υπήρξε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, τα στοιχεία που ζητά, είναι: την επιστολή της δημοτικής αρχής με την οποία ζητήθηκε η παραχώρηση έκτασης του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο, την απάντηση του υπουργείου με την οποία ενημερώθηκε η δημοτική αρχή ότι η παραχώρηση αυτή δεν είναι εφικτή και όλη τη, σχετική με το θέμα, αλληλογραφία που υπάρχει διαχρονικά στον Δήμο με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας...

Πριν από δεκαετία, είχε επιτευχθεί μια πρώτη συμφωνία μεταξύ υπουργείου Εθνικής Άμυνας και Δήμου Ιωαννιτών για την παραχώρηση του στρατοπέδου Βελισσαρίου, που και τότε ήταν ενεργό. Αυτή η συμφωνία δεν προχώρησε κυρίως λόγω της απαίτησης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να χτιστούν κατοικίες αξιωματικών σε πάνω από το 1/3 της έκτασης του στρατοπέδου, χωρίς να αποδεχθεί παράλληλα αντιπρόταση του Δήμου Ιωαννιτών για παραχώρηση έκτασης για τις κατοικίες αξιωματικών σε άλλη τοποθεσία της πόλης.


* Φωτό αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back