Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στρατόπεδο Βελισσαρίου: «Προεκλογική κοροϊδία»

Εικόνα του άρθρου Στρατόπεδο Βελισσαρίου: «Προεκλογική κοροϊδία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2023, 02:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Toν Απρίλιο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγγειλε την παραχώρηση όλου του στρατοπέδου Βελισσαρίου (των 580 στρεμμάτων) στον Δήμο Ιωαννιτών. Την ίδια εξαγγελία… έσπευσε να κάνει σήμερα και ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων Κ. Τασούλας. Μια εξαγγελία η οποία συνοδεύτηκε από τα ανταλλάγματα που ζητά το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ): «ισάξια πολεοδομημένη δημοτική έκταση εκτός του χώρου του στρατοπέδου» και «κατασκευή δύο στρατιωτικών κτιρίων» με δαπάνες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα ανταλλάγματα αυτά ο κ. Τασούλας τα χαρακτήρισε επί της ουσίας «μια ανεπανάληπτα θετική εξέλιξη»! 

Διαβάστε: Στρατόπεδο Βελισσαρίου: Κι όμως υπάρχουν όροι παραχώρησης

Η πρώτη αντίδραση στις εξαγγελίες Τασούλα καταγράφηκε λίγες ώρες αργότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων που κάνει λόγο για «προεκλογική κοροϊδία».

Καταρχάς, με αρκετή δόση σαρκασμού, συγχαίρει τον πρόεδρο της Βουλής και υποψήφιο της ΝΔ κ. Τασούλα «που κατάφερε δύο ημέρες πριν τις εκλογές να εξαγγείλει την παραχώρηση ολόκληρου του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών», βάζοντας παράλληλα και τους όρους.

Όσον αφορά τους όρους, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ιωαννίνων αναφέρει ότι αυτοί σημαίνουν στην πράξη «δεκάδες εκατομμύρια ευρώ εις βάρος του Δήμου και των πολιτών. Θέλει (σ.σ. ο κ. Τασούλας) εκτάσεις εντός σχεδίου, ανέγερση από τον Δήμο στρατιωτικών κτιρίων συν τα έργα υποδομής στα 600 στρέμματα».

«Μας κοροϊδεύουν προεκλογικά, σαν τους περιμετρικούς ποδηλατόδρομους και το δρόμο Γιάννενα-Κακαβιά. Πιο παλαιοκομματικό δεν έχει.  Αν μας έμενε λίγος χρόνος ακόμη μέχρι τις εκλογές θα μας έφερνε και το τρένο. Φτάνει το παραμύθι 4 χρόνια. Την Κυριακή η απάντηση θα δοθεί στην κάλπη» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Τα ανταλλάγματα που ζητούνται, κάθε άλλο παρά μικρά είναι. Σημειωτέον ότι η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εδώ και ενάμιση χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back