ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στοχεύοντας στον γαλλικό τουρισμό

Εικόνα του άρθρου Στοχεύοντας στον γαλλικό τουρισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2022, 12:13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Περιφέρεια Ηπείρου συμμετείχε για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση τουρισμού στο Παρίσι «IFTM -Top Resa», στο πλαίσιο του έργου «Δικτύωση και Προβολή του Τουρισμού της Περιφέρειας Ηπείρου».

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας απολογίζουν θετικά τη συμμετοχή και τονίζουν ότι «η γαλλική τουριστική αγορά, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Ήπειρο, δεδομένου ότι οι γάλλοι επισκέπτες ενδιαφέρονται για μορφές θεματικού τουρισμού, τις οποίες η περιοχή μας μπορεί να προσφέρει στον επισκέπτη που αναζητά νέους προορισμούς διακοπών».

Σημειώνεται ότι το γαλλικό κοινό αποτελεί στόχο, καθώς η Γαλλία δεν βρίσκεται ψηλά στις χώρες προέλευσης τουριστών στην Ήπειρο. Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΝΣΕΤΕ για το 2021, η Γαλλία είναι εκτός των τεσσάρων πρώτων χωρών προέλευσης, με βάση τις εισπράξεις, στην Ήπειρο.

Η αποστολή της Περιφέρειας (αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου, διευθύντρια Τουρισμού Ιουλία Μαρκούλα κ.α.) έκανε συναντήσεις με «τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους και bloggers, από πολλές χώρες» όπως επισημαίνει η ανακοίνωση.

Συμπληρώνει δε ότι «στο επίκεντρο των δράσεων, ήταν  ο πολιτισμικός τουρισμός και η Πολιτιστική Διαδρομή των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου, η οποία παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο παράλληλης εκδήλωσης που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου».

Επίσης, το περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο κ. Κικίλιας  χαρακτήρισε την Ήπειρο ως μια περιοχή «με πολλές δυνατότητες στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού, αναφέροντας πως το Υπουργείο Τουρισμού έχει στις προτεραιότητές του, την επέκταση της τουριστικής περιόδου, κυρίως μέσα από ‘θεματικά πακέτα’, τα οποία είναι ελκυστικό προϊόν για τη γαλλική αγορά, δεδομένου πως η Ήπειρος είναι ένας προορισμός που προσφέρεται για διακοπές όλο το χρόνο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back