Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στον «πάγο» ο διδάσκων

Εικόνα του άρθρου Στον «πάγο» ο διδάσκων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2020, 15:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την απόφαση να «παγώσει» τη σύμβαση του διδάσκοντα που οι φοιτητές-τριες του τμήματος Ψυχολογίας κατήγγειλαν και να τον καλέσει σε απολογία, πήρε το τμήμα Ψυχολογίας.

Το μάθημα Αναπτυξιακή-Γνωστική Νευροψυχολογία του εξαμήνου που τελειώνει, είχε ανατεθεί με σύμβαση σε διδάσκοντα, ο οποίος έχει προσληφθεί μέσω του προγράμματος απόκτησης ακαδημαϊκής εμπειρίας για κατόχους διδακτορικού. Η σύμβασή του με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων λήγει κανονικά τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Το τμήμα με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι το μάθημα, που κανονικά ήταν να εξεταστεί την περασμένη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου, μετατέθηκε για το τέλος της εξεταστικής και θα γίνει από τριμελή επιτροπή, από τους διδάσκοντες του τμήματος.

«Η διαδικασία εξέτασης θα είναι κοινή για όλους τους φοιτητές βάσει των σημειώσεων του μαθήματος. Όσοι φοιτητές δεν έχουν προμηθευτεί τις σημειώσεις θα υπάρξει δυνατότητα δωρεάν αναπαραγωγής τους από το Πανεπιστημιακό Τυπογραφείο. Τέλος, θα υπάρξει μέριμνα επιστροφής των χρημάτων στους φοιτητές που έχουν ήδη τις ανατυπωμένες σημειώσεις» αναφέρει επίσης η ανακοίνωση.

Το τελευταίο κομμάτι έχει να κάνει με το πρωτοφανές γεγονός, ότι ο διδάσκων έδωσε σε 83 συνολικά φοιτητές-τριες ο ίδιος ανατυπωμένες σημειώσεις του, αντί 8 ευρώ. Τα χρήματα προς επιστροφή στα οποία αναφέρεται η ανακοίνωση δηλαδή, είναι 664 ευρώ συνολικά.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο συγκεκριμένος διδάσκων χώρισε την εξέταση σε όσους-ες θα αγόραζαν τις σημειώσεις σε πιο «συμφέρουσα τιμή», από κάποιο φωτοτυπείο ή βιβλιοπωλείο, και σε όσους  θα έδιναν από το σύγγραμμα του μαθήματος και ένα power point.

Ακολούθησαν οι καταγγελίες και τελικά, η απόφαση του τμήματος.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back