ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Όπισθεν» στην εξεταστική μετά τις καταγγελίες

Εικόνα του άρθρου «Όπισθεν» στην εξεταστική μετά τις καταγγελίες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/01/2020, 14:24
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Συνέχεια δόθηκε στην καταγγελία για καθηγητική αυθαιρεσία στο τμήμα Ψυχολογίας.

Μετά την εξαγγελία κινητοποίησης στην εξέταση του μαθήματος, την προσεχή Δευτέρα, η εξέταση αναβλήθηκε, σε μια επιχείρηση «ελέγχου ζημίων» και κατευνασμού.

Η υπόθεση είναι έτσι και αλλιώς σοβαρή, καθώς ο καθηγητής καταγγέλλεται ότι χώρισε τους εξεταζόμενους ανάλογα με τις σημειώσεις που… πουλούσε ο ίδιος

Οι φοιτητές-τριες ενημερώθηκαν ότι «η εξέταση αναβάλλεται για το τέλος της εξεταστικής» και ότι το μάθημα θα εξεταστεί, όχι από την καθηγητή, αλλά από μια «τριμελή εξεταστική επιτροπή αποτελούμενη από διδάσκοντες του ιδρύματος», με κοινά θέματα για φοιτητές-τριες.

Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό στην πρόσφατη ακαδημαϊκή ιστορία των Ιωαννίνων.

Η Αυτόνομη Συνέλευση Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καταγγέλλει ότι η ανακοίνωση για αναβολή και αλλαγή εξέτασης, «πουθενά δεν αναγράφει πότε θα είναι ακριβώς, δημιουργώντας περαιτέρω σύγχυση στους/στις φοιτητές/-τριες» , αλλά και ότι «τα χρήματα που ο κύριος τσέπωσε θα επιστραφούν (δεν ξέρουμε πότε)».

Προσθέτει επίσης ότι η συνεννόηση για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση «έγινε πάλι μεταξύ λίγων σε κεκλεισμένων των θυρών συναντήσεις για να προλάβουν αντιδράσεις». Αναφέρει τέλος ότι έκτακτη συνεδρίαση του τμήματος, δεν έγινε.

Για το διδάσκοντα, λέει ότι «οι αντιεπιστημονικές αντιλήψεις και πρακτικές του αναφέρθηκαν και στην καταγγελία που βγάλαμε αλλά γνωρίζαμε πως αποτελούσαν το μεγαλύτερο μέρος της διάλεξης του» και ότι «ουσιαστικά καλούνται οι φοιτητές/-τριες της Ψυχολογίας να αναπαράγουν τις σημειώσεις και τις αντιλήψεις του και να αξιολογηθούν με βάση αυτές».

Ζητάνε την απομάκρυνση του καθηγητή από «κάθε διδακτική θέση» και τη διεξαγωγή έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του τμήματος Ψυχολογίας την επόμενη εβδομάδα. «Καλούμε όλο το φοιτητικό σώμα να παρευρεθεί καταγγέλλοντας την καθηγητική αυθαιρεσία συνολικά», καταλήγει η συνέλευση στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back