Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στον ορίζοντα των ΣΔΙΤ

Εικόνα του άρθρου Στον ορίζοντα των ΣΔΙΤ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/09/2019, 15:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης ξεκίνησε την περιοδεία του στην περιοχή, στις 10.30 ακριβώς το πρωί, οπότε και έφτασε στη μονάδα της ΤΕΡΝΑ με τη μεγάλη συνοδεία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης (μιμούμενος το στυλ του προκατόχου του,χωρίς... γραβάτα) μπήκε στο εργοστάσιο, συνοδευόμενος από τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη και τους αρμόδιους, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και κατόπιν, ενημερώθηκε αναλυτικά στο κτίριο της διοίκησης.

Η διάθεση ήταν προφανής, της ανάδειξης δηλαδή των ΣΔΙΤ ως «επενδυτικού μονοδρόμου».

Στις δηλώσεις του κατόπιν, ο κ. Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων ότι ο συγκεκριμένος τρόπος είναι «αποδοτικός και φτηνός για τους δημότες», κάτι το οποίο ωστόσο έχει σηκώσει αρκετή συζήτηση, ήδη.

Ο κ. Καχριμάνης τόνισε ότι το εργοστάσιο «δίνει το στίγμα για το πώς πρέπει να κινηθούμε» και πρόσθεσε ότι η παρουσία του πρωθυπουργού εκεί «δίνει κουράγιο για να λυθούν και άλλα θέματα» με παρόμοιο τρόπο.

Ο κ. Μητσοτάκης εκθείασε την εγκατάσταση, αναφερόμενος σε «βραβεύσεις» και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. «Είναι πρότυπο, αλλά είναι ταυτόχρονα εξοργιστικό το γεγονός ότι σε άλλες περιοχές δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

Ο κ. Μητσοτάκης εκθείασε την εγκατάσταση, αναφερόμενος σε «βραβεύσεις» και πρόσθεσε ότι πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα. «Είναι πρότυπο, αλλά είναι ταυτόχρονα εξοργιστικό το γεγονός ότι σε άλλες περιοχές δεν έχουμε καταφέρει να λύσουμε το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων». Τόνισε δε ότι εντός της τετραετίας, σκοπεύει να δώσει λύσεις σε ζητήματα όπως αυτό της Κέρκυρας.

Τέλος, έκανε αναφορά και σε «όψιμες περιβαλλοντικές ευαισθησίες»…

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης πήγε στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, όπου ενημερώθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Κώστα Σουέρεφ. τον συνόδευαν ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Κωστής Χατζηδάκης κ.α.




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back