Oikonomou pisoi
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης τα «Γιάννενα Τώρα»

Εικόνα του άρθρου Στον Φορέα Διαχείρισης Λίμνης τα «Γιάννενα Τώρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/02/2019, 14:06
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης Παμβώτιδας επισκέφθηκε χτες αντιπροσωπεία της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», αποτελούμενη από τον επικεφαλής Άρη Μπαρτζώκα, τον συντονιστή Τρ. Μιχαηλίδη, τον εκπρόσωπο Τύπου Ν. Βούστρο και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Θ. Κολόκα και Δ. Σκούρτη.

Η αντιπροσωπεία της παράταξης ενημερώθηκε αναλυτικά για τις δραστηριότητες και τα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του φορέα.

Όπως προέκυψε κατά την εξέλιξη της συζήτησης και με τον νέο πρόεδρο Φίλιππα Φίλιο, ο Φορέας έχει καταθέσει σειρά προτάσεων, δράσεων και παρεμβάσεων, οι οποίες όμως δεν έχουν μέχρι στιγμής υλοποιηθεί λόγω κυρίως της πολυδιάσπασης των αρμοδιοτήτων που αφορούν τη λίμνη μεταξύ φορέων και υπηρεσιών (Φορέας, Δήμος, Περιφέρεια, Δασαρχείο, κλπ).

Η παράταξη ενημέρωσε τη διοίκηση του φορέα ότι προτείνει ο Φορέας να διαθέτει απόλυτη και δεσμευτική αρμοδιότητα σε κάθε ζήτημα ενδιαφέροντος της λίμνης.

Επίσης, η παράταξη ενημερώθηκε για τις θέσεις των ειδικών και της διοίκησης σχετικά με τον εμπλουτισμό της λίμνης με καθαρό νερό από τις παρακείμενες πηγές και δήλωσε ότι τις υιοθετεί, τις στηρίζει και ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια στην κατεύθυνση της βελτίωσης του οικοσυστήματος της λίμνης.

«Η δημοτική μας παράταξη, αντίθετα με όλες τις άλλες συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής αρχής, δεν ξέχασε ούτε μια στιγμή τα μεγάλα ζητήματα της λίμνης και των θεμάτων που την αφορούν, όχι στα λόγια, αλλά έμπρακτα, με πράξεις: διοργάνωσε εκδηλώσεις, άνοιξε το διάλογο στην πόλη, οργάνωσε επισκέψεις, κατέθεσε προτάσεις και πήρε σειρά άλλων πρωτοβουλιών, ώστε η λίμνη μας από ‘πρόβλημα’ να γίνει ‘κόσμημα’» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπαρτζώκας.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back