Συντακτης: Βαρβάρα Αγγέλη
Δημοσιευση: 20-10-2017, 15:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μια μεγάλη τιμή για την πόλη» χαρακτήρισε την άφιξη της Φλόγας των 23ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα φιλοξενήσει η PyeongChang της Νότιας Κορέας από 9 έως 25 Φεβρουαρίου του 2018, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο κ. Μπέγκας, αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την επιλογή των Ιωαννίνων, κάλεσε όλους τους Γιαννιώτες να δώσουν το παρών στην τελετή υποδοχής της Φλόγας την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 18:30, στην κεντρική πλατεία.

«Ο ολυμπισμός είναι μια διαχρονική ιδέα που ενώνει τους ανθρώπους και ειδικά στις μέρες μας δεν πρέπει να την ξεχνάμε. Συγχαρητήρια σε όλους τους λαμπαδηδρόμους που θα έχουν την τιμή να μεταφέρουν τη  Φλόγα», δήλωσε.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Παντελής Κολόκας, σημείωσε ότι στα Γιάννενα εκτός από εκπροσώπους του αθλητισμού θα υπάρχει και λαμπαδηδρόμος από τον χώρο του πολιτισμού διότι «διαχρονικά οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν συνδεδεμένοι και με τον πολιτισμό». Τόνισε πως η Φλόγα έρχεται στον τόπο δύο ανθρώπων που συνέβαλλαν στην αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, του Γεωργίου Αβέρωφ και του Ευάγγελου Ζάππα.

Για «μεγάλη τιμή» και «υπερηφάνεια» έκαναν λόγο οι λαμπαδηδρόμοι Γιάννης Τσίλης, Στέφανος Ντούσκος, Άννα Μπογά και Χρήστος Τσιούρης. Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον πρώτο λαμπαδηδρόμο το απόγευμα της Τετάρτης και θα συνεχίσει το ταξίδι της την επόμενη μέρα το πρωί για τα Γρεβενά.

Αναλυτικά η σειρά με την οποία θα μεταφέρουν τη Φλόγα, οι λαμπαδηδρόμοι είναι η εξής:

Δημήτρης Υφαντής (τραγουδιστής)

Χρήστος Τσιούρης (παγκόσμιος πρωταθλητής άλμα εις μήκος ΑμΕΑ)

Μιχάλης Παππάς (4ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στα 4x400)

Στέφανος Ντούσκος (Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία στο Ρίο)

Γιάννης Τσίλης (Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία στο Ρίο)

Άννα Μπογά (8η στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Άρσης Βαρών).

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
espa