πλαισιο πισω tc1
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τα Γιάννενα υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα

Εικόνα του άρθρου Τα Γιάννενα υποδέχονται την Ολυμπιακή Φλόγα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/04/2024, 13:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή εκδήλωση για την υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας απηύθνηνε, σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι οι προετοιμασίες στον Δήμο Ιωαννιτών έχουν ξεκινήσει εδώ και μήνες σε συνεργασία τόσο με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή όσο και με τον Γενικό Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη τον οποίο είχε υποδεχτεί στο δημαρχείο στα τέλη Φεβρουαρίου.

«’Όλοι οι πολιτισμένοι λαοί έχουν μία κοινή πατρίδα, την Αρχαία Ολυμπία, στην Ελλάδα’, έχει γράψει ο Βίκτωρ Ουγκώ και η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας πριν μερικές μέρες υπενθύμισε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα τα λόγια του σπουδαίου γάλλου συγγραφέα.

Αυτή τη φλόγα, αυτό το σύμβολο, το οποίο περισσότεροι από 550 λαμπαδηδρόμοι μεταφέρουν αυτές τις μέρες ανά την Ελλάδα, έχουμε την τιμή και την χαρά να υποδεχτούμε αύριο το απόγευμα στο δήμο μας», είπε ο κ. Μπέγκας, θυμίζοντας ότι ο πρώτος λαμπηδοδρόμος, στην αρχαία Ολυμπία, ήταν ο γιαννιώτης χρυσός ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Στέφανος Ντούσκος.

«Η ολυμπιακή φλόγα αντιπροσωπεύει την αρχαία παράδοση και τη συνέχιση του ολυμπιακού ιδανικού, εμπνέοντας μας να αναζητήσουμε το καλύτερο στον εαυτό μας και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για έναν κοινό στόχο. Με τη φλόγα αυτή, φέρνουμε κοντά όλους εκείνους που αντιλαμβάνονται τη σημασία του αθλητισμού, της φιλίας και της αλληλεγγύης» πρόσθεσε ο κ. Μπέγκας απευθύνοντας το ανοιχτό κάλεσμα.

Από την πλευρά τους οι αντιδήμαρχοι, Στέφανος Σίντος και Πέτρος Παλάσχας, αναφέρθηκαν στο τελετουργικό της αυριανής ημέρας το οποίο ξεκινά στις 18.50 από τη Λεωφόρο Δωδώνης 115 για να καταλήξει στις 19.13 στην πλατεία Μαβίλη.

Εκεί θα ακολουθήσει ειδική εκδήλωση την οποία θα χαιρετίσουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο γενικός πρόξενος της Γαλλίας κ. Jean-Luc Lavaud ως εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων «PARIS 2024» και ο πρόεδρος Ολυμπιακής Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Θανάσης Βασιλειάδης ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι έξι λαμπαδηδρόμοι του δήμου Ιωαννιτών θα είναι με την σειρά που θα παραλάβουν την φλόγα οι εξής: Παντελής Κίτσιος, Παναγιώτα Μανοπούλου, Χρήστος Τσιούρης, Δημήτρης Χρόνης, Νέστορας Κολιός, Αννέτα Κυρίδου.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα διανυκτερεύσει στα Γιάννενα και το πρωί της Τετάρτης 24 Απριλίου θα μεταβεί στο χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση υποδοχής, για να αναχωρήσει για τον επόμενο σταθμό της που θα είναι η Ηγουμενίτσα.

Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Φλόγαθα φτάσει στις 9.45 το πρωί. Πρώτη λαμπαδηδρόμος θα είναι η φοιτήτρια Έλενα Παπασταματοπούλου, μέλος της εθνικής ομάδας para taekwondo, η οποία θα παραλάβει την ολυμπιακή δάδα και θα διανύσει τη διαδρομή εντός της πανεπιστημιούπολης έως το συνεδριακό κέντρο «Κάρολος Παπούλιας», όπου και θα τελεστεί η αφή του βωμού. Εκεί θα γίνει ειδική τελετή η οποία θα περιλαμβάνει και μουσικό πρόγραμμα από φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Η Φλόγα θα αναχωρήσει από τον χώρο του Πανεπιστημίου με τον δεύτερο λαμπαδηδρόμο, φοιτητή Άρη Ζάραγκα, χρυσό πανελληνιονίκη στο άθλημα του judo.

Κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας θα ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από τις οδούς που θα περάσει η Φλόγα και συγκεκριμένα τη Λ. Δωδώνης και την οδό Αβέρωφ μέχρι και την Πλατεία Μαβίλη, το απόγευμα της Τρίτης, καθώς και τις οδούς Δ. Φιλοσόφου και Γλυκήδων το πρωί της Τετάρτης.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
δεη πισω Μαννι πισω dodoni back