ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στα Γιάννενα αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Εικόνα του άρθρου Στα Γιάννενα αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2017, 22:22
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το μακρινό ταξίδι για την PyeongChang ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα, με την Τελετή Αφής να πραγματοποιείται σήμερα στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και συγκινημένος. Αυτή η στιγμή νομίζω ότι είναι η κορυφαία στη ζωή ενός αθλητή και εγώ είχα την τιμή να τη ζήσω. Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για το προνόμιο να είμαι ο πρώτος Λαμπαδηδρόμος», δήλωσε ο Μετσοβίτης πρωταθλητής της χιονοδρομίας Απόστολος Αγγέλης, ο οποίος μεταλαμπάδευσε τη Φλόγα στον πρώην ποδοσφαιριστή Park Ji Sung που εκπροσώπησε την Οργανωτική Επιτροπή της PyeongChang.



Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ταξιδέψει στην Ελλάδα και στη συνέχεια θα παραδοθεί στην Κορέα για να εορταστούν οι 100 μέρες από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στα Γιάννενα θα βρίσκεται αύριο Τετάρτη 25 Οκτωβρίου, στις 18:30, στην κεντρική πλατεία, με τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα να προσκαλεί όλους τους Γιαννιώτες να δώσουν το παρών στην τελετή υποδοχής της Φλόγας.

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα παραδοθεί από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στον πρώτο λαμπαδηδρόμο το απόγευμα της Τετάρτης και θα συνεχίσει το ταξίδι της την επόμενη μέρα το πρωί για τα Γρεβενά.

Αναλυτικά η σειρά με την οποία θα μεταφέρουν τη Φλόγα, οι λαμπαδηδρόμοι είναι η εξής: Δημήτρης Υφαντής (τραγουδιστής), Χρήστος Τσιούρης (παγκόσμιος πρωταθλητής άλμα εις μήκος ΑμΕΑ), Μιχάλης Παππάς (4ος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου στα 4x400), Στέφανος Ντούσκος (Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία στο Ρίο), Γιάννης Τσίλης (Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία στο Ρίο), Άννα Μπογά (8η στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες Άρσης Βαρών).



Το ταξίδι στο ελληνικό έδαφος θα διαρκέσει έως τις 31 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα ταξιδέψει για την Κορέα. Ο πρωταθλητής Ιωάννης Πρώιος θα είναι ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος που θα παραδώσει την Ολυμπιακή Φλόγα στην Οργανωτική Επιτροπή της PyeongChang.


Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΦΗΣ

Παρά τον βροχερό καιρό, η Τελετή διεξήχθη κανονικά με την Πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου να επιτελεί και πάλι με άψογο τρόπο τα καθήκοντά της, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου αλλά και του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Τόμας Μπαχ.

Επιβλητικό ήταν το τελετουργικό του χορού, που εμπνεύστηκε  η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, υπό τους ήχους της μουσικής του συνθέτη Γιάννη Ψειμάδα, με τις Ιέρειες και τους Χορευτές να κλέβουν την παράσταση, φορώντας τις παραδοσιακές ενδυμασίες που σχεδίασε η Ελένη Κυριάκου.

Η Τελετή ξεκίνησε με τους μαθητές των σχολείων της περιοχής να σχηματίζουν τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους αλλά και να παρελαύνουν κρατώντας τις σημαίες όλων χωρών που ανήκουν στην Ολυμπιακή οικογένεια.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back