«Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2018, 23:02

Την Α’ ΤΟΜΥ Ιωαννίνων επισκέφθηκε σήμερα ο βουλευτής Χρήστος Μαντάς και αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούσαν ο γραμματέας της νομαρχιακής Άρης Σπέγγος, ο συντονιστής της ΟΜ Κέντρου Χρ. Κουλιάτσης και η αναπληρώτρια. συντονίστρια Ελένη Κολοκούρη. Συμμετείχε επίσης ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ήπειρος Ανατροπής» Κώστας Μπασιούκας. Την αντιπροσωπεία του κόμματος υποδέχθηκαν η συντονίστρια γιατρός  Αλίκη Πανίδη, καθώς και η συντονίστρια της Β’ Τ.ΟΜ.Υ Λαμπρινή Τάτση. Ο κ. Μαντάς είπε ότι η επίσκεψη έχει σαν στόχο να διαπιστώσουμε στην πράξη τη λειτουργία των Τ.ΟΜ.Υ, να δούμε τις δυνατότητές τους και κυρίως τις πρώτες διαπιστώσεις από τη λειτουργία τους».

Πρόσθεσε ότι το σύστημα παραπομπών θα λειτουργήσει ολοκληρωμένα από τις αρχές του 2019 και ότι «προφανώς θα ισχύει η πρόσβαση στα νοσοκομεία για τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά, ενώ οι παραπομπές σε ειδικούς γιατρούς από τις ΤΟΜΥ θα έχουν προτεραιότητα».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου του κ. Μαντά, οι συντονίστριες των ΤΟΜΥ αναφέρθηκαν στην εμπειρία τους λέγοντας ότι έχουν εγγραφεί έως τώρα πάνω από 800 δημότες στην Α’ και πάνω από 160 στη Β’. Επίσης, αναφέρθηκαν στην «αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον ΟΚΠΑΠΑ καθώς και με τις διευθύνσεις εκπαίδευσης του Νομού και στις ποικίλες δράσεις ενημέρωσης στις οποίες έχουν επιδοθεί και συνεχίζουν». Επίσης, είπαν ότι αρκετοί ανασφάλιστοι συμπολίτες επισκέπτονται τις μονάδες. Ο κ. Μαντάς από την πλευρά του κατέληξε λέγοντας ότι οι «σήμερα βλέπουμε να γίνεται πράξη ένα όραμα πολλών χρόνων για τη δημόσια πρωτοβάθμια υγεία  και περίθαλψη που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη των πολιτών στο δημόσιο σύστημα υγείας» και πως «είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί και θα κερδηθεί».




ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back