ΓΙΑΝΝΕΝΑ

1η ΤοΜΥ, αλλά όχι ακόμα για τους πολίτες

Εικόνα του άρθρου 1η ΤοΜΥ, αλλά όχι ακόμα για τους πολίτες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/02/2018, 11:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μία από τις πέντε Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤοΜΥ) των Ιωαννίνων ξεκινά τη λειτουργία της από αύριο. Ωστόσο, οι ασφαλισμένοι και μη δεν χρειάζεται να σπεύσουν ακόμη, καθώς η πρώτη ΤοΜΥ των Ιωαννίνων δεν θα ανοίξει ακόμα τις πόρτες της. Κι αυτό επειδή, για κάποιο χρονικό διάστημα, το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που θα εργαστεί στην 1η ΤΟΜΥ θα περάσει πρώτα από εκπαίδευση. Οπότε αναμένεται νεότερη ανακοίνωση από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ)…

Η 1η ΤοΜΥ των Ιωαννίνων θα στεγάζεται στην οδό Φιλικής Εταιρείας 15. Η μονάδα έχει εξοπλιστεί ήδη. Όταν δε, ξεκινήσει την ουσιαστική λειτουργία της, αυτή δεν θα είναι αρχικά πλήρης. Θα λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση της 6ης ΥΠΕ, θα εκδοθεί αργότερα νέα οδηγία για τις ώρες λειτουργίας. Σύμφωνα με τον νόμο, οι ΤοΜΥ λειτουργούν από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, με δύο βάρδιες δηλαδή. Με απόφαση διοικητή της ΥΠΕ, μπορεί να υπάρξει τροποποίηση του ωραρίου εργασίας με κριτήρια τη στελέχωση και τις ανάγκες του πληθυσμού. Η λειτουργία των τοπικών αυτών ιατρείων ως μονάδων οικογενειακής ιατρικής θα είναι καθημερινή, εκτός σαββατοκύριακων και αργιών. Για τα πρώτα τέσσερα χρόνια της λειτουργίας των ιατρείων αυτών, τα έξοδα θα καλύπτονται από ευρωπαϊκούς πόρους και στη συνέχεια από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το υπουργείο Υγείας φιλοδοξεί ότι με τις ΤοΜΥ θα υπάρξει μεγαλύτερη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Σημειωτέον ότι για τη λειτουργία των ΤοΜΥ θα πρέπει να υπάρξει εγγεγραμμένος πληθυσμός.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back