Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΑΠΟΨΕΙΣ

Στο σκοτάδι, με πολλούς τρόπους

Εικόνα του άρθρου Στο σκοτάδι, με πολλούς τρόπους
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/12/2021, 14:16
ΑΠΟΨΕΙΣ

Ζούμε καιρούς που η θυελλώδης ανοησία δεν είναι πια ακίνδυνη.

Κατά διαβολική σύμπτωση, ακόμα και οι υποτιθέμενες δυνάμεις του ορθολογισμού πηγαίνουν από ήττα σε ήττα, με δική τους ευθύνη.

Εδώ και σχεδόν δύο μήνες, πεθαίνουν από κορονοϊό σχεδόν μια εκατοντάδα άνθρωποι τη μέρα στην Ελλάδα. Αρκετοί από αυτούς, δυστυχώς, είναι και στα Ιωάννινα, στον ευρύτερο νομό.

Επίσημα, δεν ξέρουμε πόσοι είναι. Δεν υπάρχει αυτός ο αριθμός. Είναι «αφανείς» απώλειες, καθώς δεν υπάρχει αυτό το μακάβριο, σίγουρα, πλην όμως απαραίτητο στατιστικό. Δεν καταγράφεται σε τοπικό επίπεδο. 

Αν θέλουμε να ξέρουμε τι γίνεται δίπλα μας, πρέπει ή να έχουμε φίλο στο facebook τον περιφερειάρχη ή τον δήμαρχο Μετσόβου, άνθρωποι που, όπως και η πλειονότητα των αιρετών στα Ιωάννινα, δεν έχουν αντιληφθεί ακριβώς τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Αν δεν τους έχουμε φίλους, τότε δεν ξέρουμε ότι ακόμα και αυτοί, ειδικά ο περιφερειάρχης -ένας άνθρωπος με ισχυρούς δεσμούς με τη θρησκεία- βάλουν κατά των «πνευματικών» που συμβουλεύουν ανθρώπους να μην εμβολιαστούν.

Ή θα πρέπει να πάμε σε κάποια κηδεία για να ακούσουμε τον ίδιο τον μητροπολίτη να εξαπολύει και αυτός μύδρους εναντίον υφισταμένων του-συμβουλατόρων που φέρνουν τον μεσαίωνα λίγο πιο κοντά στις ήδη παράξενες και τρομερές μέρες που ζούμε.

Και όμως, αυτά συμβαίνουν δίπλα μας. Μπορεί παραέξω να ετοιμαζόμαστε για «τουριστικό πρωταθλητισμό» και για σούπερ μπράντινγκ θρησκευτικών προορισμών, αλλά ταυτόχρονα, συμβαίνουν στα σοβαρά τέτοια πράγματα: «Πνευματικοί» συμβουλεύουν ανθρώπους να παραμελήσουν την υγεία τους.

Δεν ήταν ποτέ αστείο και ασήμαντο, αλλά τώρα η άγνοια δεδομένων και συνεπειών γιγαντώνεται και γίνεται ευθύνη που βαραίνει συλλογικά και ανοδικά όλους τους αρμόδιους.

Δεν είναι δυνατόν να μαθαίνουμε πόσες κλίνες είναι κατειλημμένες μόνο κάθε φορά που γίνεται δημοτικό συμβούλιο, στα Ιωάννινα.

Είναι λάθος να μην ενημερώνουν δημόσια, αρμόδια, υπεύθυνα, τακτικά οι διοικήσεις των νοσοκομείων για τις απώλειες, τη φέρουσα δυνατότητα κ.λπ.

Είναι ακόμα μεγαλύτερο λάθος να μην επιτρέπει και να μην διεξάγει ενημερώσεις η ίδια η 6η ΥΠΕ, η οποία έχει χειριστεί το συγκεκριμένο θέμα με κάκιστο τρόπο, από την αρχή της πανδημίας, σε ό,τι αφορά τα Ιωάννινα.

Είναι ευθύνη που φτάνει μέχρι την κυβέρνηση. Η ενημέρωση συνεχίζει να είναι ανεπαρκής, σε πολλά επίπεδα.

Όσο για την ευθύνη των «πνευματικών», θα πρέπει οι διοικητικοί τους υπεύθυνοι να πάρουν τα μέτρα τους. Αφού η εκκλησία επιμένει να διατηρεί το, συχνά σκανδαλώδες και πολιτικότατο αυτοκέφαλό της στην Ελλάδα, θα πρέπει κάπως να πείσει στην πράξη ότι βάζει πάνω από όλα την επιστήμη και την προστασία της δημόσιας υγείας.

ΣΧΟΛΙΑ
Ελένη
Πολύ σωστά όσα γράφετε . Όμως η δική μου απορία είναι η εξής : Σήμερα , στην εκπνοή του 2021, ύστερα από δύο χρόνια κορωνοιου , χρειάζεται να ξέρουμε τον ακριβή αριθμό των κατειλημμένων κλινών στις Μ Ε θ για να πειστούμε ότι υπάρχει πρόβλημα ?? Δεν είναι εμφανές ? Κοινή λογική χρειάζεται . Προφανώς δεν υπάρχει!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back