ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Στο πλευρό των αθλητών και πριν τους αγώνες»

Εικόνα του άρθρου «Στο πλευρό των αθλητών και πριν τους αγώνες»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/08/2021, 13:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση με μέλη του αθλητικού συλλόγου Πύρρος ΑμεΑ είχε o Θωμάς Μπέγκας, επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», με αφορμή την αναχώρηση της παραολυμπιονίκη, Ανθής Λιάγκου, για τους αγώνες του Τόκιο.

Ο κ. Μπέγκας ευχήθηκε καλή επιτυχία στην αθλήτρια του Πύρρου, η οποία έχει διακριθεί επανειλημμένα σε εγχώριους και διεθνείς αγώνες. Τόνισε επίσης τη σημασία «που έχει να στεκόμαστε στο πλευρό των αθλητών όχι μόνο μετά τις επιτυχίες τους, αλλά και πριν από τους μεγάλους αγώνες».

Τα μέλη και αθλητές του Πύρρου ΑμεΑ ενημέρωσαν τον κ. Μπέγκα για τα προβλήματα, τις ελλείψεις και τα ζητήματα στην αθλητική τους καθημερινότητα (υποδομές κ.λπ.).

Ο σύλλογος, όπως ενημέρωσαν τα μέλη του τον κ. Μπέγκα, διερευνά τη δυνατότητα να κατασκευάσει ένα οργανωμένο προπονητήριο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των αθλητών με αναπηρία. Ο κ. Μπέγκας δήλωσε αρωγός και ανέλαβε την πρωτοβουλία εύρεσης των κατάλληλων μελετητών που διαθέτουν την εξειδικευμένη γνώση προκειμένου να το εγχείρημα να μελετηθεί με τον καλύτερο τρόπο.

Σχετικά με τα ζητήματα πρόσβασης κι ελεύθερης μετακίνησης στο Δήμο Ιωαννιτών, τα οποία εξακολουθούν να απασχολούν τα άτομα με αναπηρία,  ο κ. Μπέγκας αναγνώρισε ότι «πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά βήματα καθώς οι ελληνικές πόλεις δομήθηκαν πριν από πολλά χρόνια με έναν συγκεκριμένο τρόπο, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τέτοιες ανάγκες» σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Πρόσθεσε ότι

«Σε αυτές τις περιπτώσεις τα ζητήματα αντιμετωπίζονται με ολοκληρωμένο σχεδιασμό. Αυτό επιδιώξαμε ως δημοτική μας αρχή εκπονώντας το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Είναι πλέον αποκλειστική ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής να ξεκινήσει την υλοποίησή του».

Τέλος, τα μέλη του συλλόγου έδωσαν στον κ. Μπέγκα μια αναμνηστική φανέλα του  Πύρρου ΑμεΑ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back