Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού ο Στρ. Ιωάννου

Εικόνα του άρθρου Στο περιφερειακό συμβούλιο τουρισμού ο Στρ. Ιωάννου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2019, 16:35
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στην 1η συνεδρίαση του νεοσύστατου Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, η οποία έγινε στα γραφεία του ΕΟΤ στην Αθήνα παρουσία του υπουργού Χάρη Θεοχάρη, του υφυπουργού Μάνου Κονσόλα, του γενικού γραμματέα Κώστα Λούλη και της προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου, συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης Στράτος Ιωάννου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, ο κ. Ιωάννου, αφού εξήρε την κυβερνητική απόφαση συγκρότησης αυτού του συμβουλίου, ανέπτυξε σε γενικές γραμμές την τουριστική πολιτική που εφαρμόζει η Περιφέρεια Ηπείρου, με έμφαση στην πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα. Παράλληλα έθεσε δύο αιτήματα: τη συνδρομή του υπουργείου Τουρισμού για την αύξηση των προσκλήσεων προς δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες για ταξίδια εξοικείωσης και την αύξηση των χρηματοδοτήσεων για βελτίωση των απαραίτητων υποδομών.

Ο κ. Ιωάννου, υπογράμμισε επίσης πως η πρόθεση  του υπουργείου Τουρισμού για τη διαμόρφωση ενός αυτόνομου, στρατηγικού σχεδίου για την πολυκεντρική ανάπτυξη του τουρισμού, βρίσκει απόλυτα σύμφωνη την Περιφέρεια Ηπείρου. Επεσήμανε όμως πως η επιτυχία του προϋποθέτει ότι σε αυτόν θα  εντάσσονται και θα ακολουθούν τις στοχεύσεις του, όλοι οι άλλοι φορείς που εμπλέκονται σε ζητήματα τουρισμού (δήμοι, επιμελητήρια, επαγγελματίες). «Η πολυδιάσπαση των δράσεων, όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα, δεν αποδίδει και προκαλεί σύγχυση και στρεβλώσεις», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back