ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στο «κυνήγι» του πεζοπορικού τουρισμού

Εικόνα του άρθρου Στο «κυνήγι» του πεζοπορικού τουρισμού
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/09/2017, 18:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον πεζοπορικό τουρισμό προσπαθεί να προωθήσει η Περιφέρεια Ηπείρου ως μία από τις επιλογές για την ανάδειξη της Ηπείρου ως τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου. Για τον λόγο αυτόν, συμμετείχε στην 15η Διεθνή Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού «TourNatur» στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Ένα από τα δυνατά «χαρτιά» της Περιφέρειας είναι το μεγάλο μονοπάτι «Εpirus Trail», το οποίο βρίσκεται στη διαδικασία ευρωπαϊκής πιστοποίησης.

Η Περιφέρεια Ηπείρου (αλλά και άλλες περιοχές της χώρας) έχει μεγάλες προσδοκίες για τον πεζοπορικό τουρισμό, ενώ εκτιμά ότι το ενδιαφέρον των Γερμανών θα είναι μεγάλο. Κι αυτό επειδή, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρατέθηκαν από τους διοργανωτές της τουριστικής έκθεσης, οι Γερμανοί που επιλέγουν διακοπές πεζοπορίας ανέρχονται σε 18 εκ. περίπου, με παραγόμενες πωλήσεις 7,46 δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο περίπτερο της Περιφέρειας συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων και σημαντικός αριθμός επιχειρηματιών.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Η «εκστρατεία» για την προβολή της Ηπείρου σε τουριστικές εκθέσεις του εξωτερικού αλλά και εντός της Ελλάδας θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σειρά έχουν οι εξής εκθέσεις:

*2η έκθεση «Νόστος» (13-16/10/2017) στη Ναύπακτο.

*1η Μεσογειακή Διεθνής Έκθεση Τουρισμού (19-22/10/2017), στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στην Αθήνα. Στόχος των διοργανωτών είναι η έκθεση αυτή να εδραιωθεί σαν μία νέα αρχή για κλείσιμο μεγάλων συμφωνιών για την νέα σεζόν.

*Έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη (16-19/11/2017)

*Έκθεση Grecka Panorama στη Βαρσοβία (1-3/12/2017). Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει και προβολή προϊόντων και γαστρονομίας.

*4η Greek Tourism Expo στην Αθήνα (8-10/12/2017).

Όπως και στο παρελθόν, η Περιφέρεια Ηπείρου προτίθεται να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους Δήμους, τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους στο e-mail: v.barka@php.gov.gr το αργότερο έως τις 3 Οκτωβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back