Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 9-10-2018, 10:57
ΗΠΕΙΡΟΣ

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020» Interreg εντάχθηκε η μελέτη για τον κάθετο άξονα της Εγνατίας οδού «Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Μαυρομάτι-ελληνοαλβανικά σύνορα, συμπεριλαμβανομένης της παρακαμπτήριας οδού Ηγουμενίτσας», όπως αναμενόταν, με προϋπολογοισμό 4,9 εκατ. ευρώ. Την υλοποίηση της μελέτης θα κάνει η Εγνατία Οδός Α.Ε.

Το τμήμα «Ηγουμενίτσα-Σαγιάδα-Μαυρομάτι-ελληνοαλβανικά σύνορα», μήκους 20,5 χλμ., θα αποτελείται από 3 λωρίδες κυκλοφορίας και θα περιλαμβάνει 6 γέφυρες, 1 ενιαία σήραγγα και 7 υπόγειες διαβάσεις.

Η περιμετρική οδός της Ηγουμενίτσας, μήκους 5 χλμ, θα περιλαμβάνει 2 σήραγγες C&C, 3 δίδυμες σήραγγες και 4 κόμβους.

Στόχος του έργου είναι η βελτίωση της ωριμότητας των παρεμβάσεων διασυνοριακής προσβασιμότητας αλλά και η αύξηση της ικανότητας διασυνοριακών υποδομών.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα συμβάλει στη βελτίωση της σύνδεσης των περιοχών με τους πανευρωπαϊκούς διαδρόμους, στην υποστήριξη του όγκου της κυκλοφορίας στη διασυνοριακή περιοχή, η οποία αυξάνεται σταθερά λόγω της έντονης δραστηριότητας των μικρών επιχειρήσεων και της αυξημένης εισροής τουριστών που παρατηρείται κυρίως το καλοκαίρι, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων λόγω της καλύτερης οδικής ασφάλειας.

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα