ΕΛΛΑΔΑ

Στις 7 Ιουλίου οι πρόωρες εκλογές (upd)

Εικόνα του άρθρου Στις 7 Ιουλίου οι πρόωρες εκλογές (upd)
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2019, 22:38
ΕΛΛΑΔΑ

Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου με την παρούσα κυβέρνηση και όχι υπηρεσιακή με την επίκληση, ως εθνικού λόγου την ανάγκη ομαλής πορείας της οικονομίας, ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξή του στον Άλφα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού ανέφερε πως ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί στις 10 Ιουνίου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει διάλυση της Βουλής, εξήγησε ότι επελέγη η 7η Ιουλίου προκειμένου να μην διαταραχθεί η διενέργεια των εισαγωγικών εξετάσεων, και αφού προηγουμένως υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας. Μέχρι τότε η κυβέρνηση διατηρεί όλες τις αρμοδιότητές της. 

«Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του πρωθυπουργού και διορισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης καθώς η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική από τον Σεπτέμβριο του 2015», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξουν οι προβλεπόμενες αλλαγές στις ηγεσίες των υπουργείων Δημοσίας Τάξεως και Εσωτερικών».


Διευκρινίσεις

Αργότερα με ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, διεκρίνισε ότι "στη συνέντευξή του στον Alpha ανέφερε εκ παραδρομής ότι με την προκήρυξη εθνικών εκλογών απαιτείται η αλλαγή του Υπουργού Εσωτερικών και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ενώ προβλέπεται η αλλαγή μόνο του Υπουργού Εσωτερικών". 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back