ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Στις 13 Σεπτεμβρίου το iOS 10, στις 20 Σεπτεμβρίου το macOS Sierra

Εικόνα του άρθρου Στις 13 Σεπτεμβρίου το iOS 10, στις 20 Σεπτεμβρίου το macOS Sierra
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2016, 15:43
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Κατά τη διάρκεια της επίσημης ανακοίνωσης των iPhone 7, iPhone7 Plus και Apple Watch Series 2, η εταιρεία αναφέρθηκε και στο iOS 10. Σύμφωνα με την Apple είναι το μεγαλύτερο iOS update που έχει δημιουργήσει ποτέ και θα κυκλοφορήσει από 13 Σεπτεμβρίου.

Το iOS 10 θα είναι συμβατό αρχικά για το iPhone 5 και μεταγενέστερα μοντέλα όπως επίσης για όλα τα iPad mini, τα iPad Pro, iPad Air και iPad 3ης και 4ης γενιάς. 

H Siri είναι αυτή που παίρνει τις μεγαλύτερες βελτιώσεις, είναι πλέον πιο χρήσιμη, μπορεί να κάνει πράγματα όπως αναζήτηση εικόνων, μεταγραφή φωνητικών μηνυμάτων, είναι διαθέσιμη για third-party developers έτσι ώστε να λειτουργεί πλέον και με εφαρμογές άλλων. Το iOS 10 έχει δεκάδες άλλα minor tweaks συμπεριλαμβανομένων των widgets, notifications, user interface και apps. Στόχος της Apple ήταν να δώσει την αίσθηση μιας πιο εκλεπτυσμένης έκδοσης στο iOS 10 συγκριτικά με τις προηγούμενες.

Ανάμεσα στα πολλά νέα χαρακτηριστικά ξεχωρίζει επίσης το iMessages όπου η εμφάνιση του κάθε μηνύματος μπορεί να γίνεται με μικρά animation. Ίσως η σημαντικότερη αλλαγή στο iMessages είναι η δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών για δημιουργία και διαμοιρασμό περιεχομένου, ή ακόμα και η πραγματοποίηση πληρωμών, πάντα από το περιβάλλον της εφαρμογής και χωρίς να χρειάζεται να βγείτε. 

Η λειτουργία 3D Touch επεκτείνεται και σε άλλες εφαρμογές της Apple που περιλαμβάνονται στο iOS όπως το ημερολόγιο, ο καιρός και οι μετοχές, δίνοντας μια γρήγορη ματιά στις πληροφορίες που μας ενδιαφέρουν χωρίς να χρειάζεται να τις ανοίξουμε. 

Τέλος πιο έξυπνη γίνεται η αναζήτηση μέσα στην εφαρμογή των φωτογραφιών, η οποία αναγνωρίζει ποιοι άνθρωποι περιλαμβάνονται σ' αυτές αλλά και διάφορες άλλες πληροφορίες όπως αντικείμενα ή τοποθεσίες που υπάρχουν σ' αυτές, κάνοντας την αντίστοιχη οργάνωση. Σε ότι αφορά την πληκτρολόγηση, πλέον το πληκτρολόγιο του iOS 10 επιτρέπει την παράλληλη χρήση δύο γλωσσών χωρίς να χρειάζεται εναλλαγή.


MACOS SIERRA

Μετά από 15 χρόνια ως OS X η Apple αλλάζει το όνομά του λειτουργικού της συστήματος για υπολογιστές σε macOS. Έτσι τα τέσσερα λειτουργικά συστήματα της Apple θα μοιράζονται την ίδια κατάληξη: iOS, watchOS, tvOS και τώρα macOS, το οποίο και θα γίνει διαθέσιμο στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το μεγαλύτερο νέο χαρακτηριστικό είναι η προσθήκη της Siri, η οποία θα λειτουργεί όπως και στις iOS συσκευές.

Κάνοντας κλικ στο εικονίδιο Siri θα είστε σε θέση να πραγματοποιήσετε κλήσεις, να προγραμματίσετε υπενθυμίσεις , να στείλετε μηνύματα κειμένου, ανοίξετε εφαρμογές, να αναζητήσετε κάποια, όπως γίνεται στα iPhone και iPad. Εκτός των άλλων, θα μπορείτε επίσης να αναζητήσετε αρχεία σας και να αποθηκεύσετε αναζητήσεις στο κέντρο ειδοποιήσεων του macOS.

Δύο άλλα νέα χαρακτηριστικά είναι μέρος του Continuity. Αν φοράτε Apple Watch, το Mac σας θα μπορεί να ξεκλειδώσει αυτόματα με το που το πλησιάσετε. Η Apple επίσης, προσθέτει μια ακόμα λειτουργία που ουσιαστικά σας επιτρέπει να αντιγράψετε και να επικολλήσετε κάτι μεταξύ ενός iPhone και Mac, π.χ ένα σύνδεσμο.

Και ο Safari αναβαθμίζεται με την προσθήκη του Apple Pay. Τώρα θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Apple Pay για να  πληρώσετε για αγορές στο διαδίκτυο. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια η ύπαρξη iPhone για την επικύρωση της αγοράς.

Η Apple θα κυκλοφορήσει μια δημόσια beta του Sierra τον Ιούλιο με την τελική έκδοση να έρχεται κάποια στιγμή αυτό το φθινόπωρο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ios / 10 / macos / sierra
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back